Foran spennende oppgaver, god lønn og fine arbeidstider kommer kollegaene. Er ikke det fint?

DEL

MeningerPicassos nye kjøkkensjef er nummer 100 i rekken av folk vi har blitt kjent med i «Ny på jobben»-serien.

At jobben betyr mye, viser alle intervjuene i denne serien helt tydelig. Noen ble blanke i øynene. Andre måtte tørke tårene. Hos mange gikk smilene nesten helt rundt. Felles for alle var at de fortalte om jobben sin. Og dere skal vite at jeg noen ganger fikk klump i halsen selv.

I «Ny på jobben» forteller vi om det lokale arbeidslivet gjennom den viktigste ressursen vi har, folka våre. Dette er historier om folk og arbeidsplasser. Helt vanlige ansatte og toppledere. Alle er like viktige for oss. Hun som er overlykkelig over å ha kapret sin aller første jobb og han som tenkte det kanskje ikke ville komme så mange nye jobbtilbud i karrieren fordi han allerede har jobbet i 40 år.

Så langt har vi også blitt kjent med utrolig mange forskjellige arbeidsplasser og yrker. Ulike arbeidskulturer og koder. Men kollegene, de er viktige, uansett. Jeg kan ikke komme på én eneste som ikke har fortalt at de syns kolleger er viktige. Mange synes faktisk det er det viktigste på jobben. Foran spennende oppgaver, god lønn og fine arbeidstider kommer kollegene. Er ikke det fint?

Vi er mer sammen med folk på jobben i hverdagen enn vi er med familie og venner. Det har mange påpekt. Og derfor er gode kolleger så viktig. Hva vi legger i det å være en god kollega er forskjellig. Fra det faglige samarbeidet til sommerfestene og den daglige småpraten med kaffekoppen i hånda.

Den aller første jobben er noe alle husker, det sitter i. De aller fleste smiler godt når de tenker tilbake på akkurat det. For min del entret jeg arbeidslivet på slutten av 90-tallet en gang. Jeg ryddet skitne kaketallerkener, tomme kaffekopper og vasket bord så svetten rant. Hva den første lønna gikk til, står derimot ikke like klart for alle. Ikke for meg heller. Men følelsen av å tjene egne penger, den husker jeg godt. Denne sommeren er mange ute i sin aller første jobb. De får sine første kolleger og knytter kontakter, ser sin første lønn tikke inn på konto og får oppleve ansvarsfølelsen med å ha en jobb. Dem skal vi heie litt ekstra på. Folka er de viktigste på en arbeidsplass.

Vår jobb er å knytte bånd mellom mennesker i lokalmiljøet og skape identitet. Målet i «Ny på jobben» er å samle alle nyansettelser i drammensområdet. Men det klarer vi ikke uten din hjelp. Har du fått en ny kollega nå før ferien? Er det et nytt ansikt på kontoret når du kommer tilbake etter sommeren? Kanskje starter du selv i en ny jobb? Tips oss gjerne på nyjobb@dt.no, eller registrer det på dt.no/nyjobb

Til alle 100 som allerede har delt sine morsomste øyeblikk, største flauser og vondeste opplevelser på jobben: Tusen takk for at du har bidratt til at vi andre har fått et innblikk i hvordan det er å bo og jobbe i drammensområdet akkurat nå.

Artikkeltags