Gå til sidens hovedinnhold

Som nyansatt redaktør sa jeg at jeg var stolt og ydmyk. Sannheten er at jeg var stolt og skremt

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi heier på vekst og nye arbeidsplasser i drammensregionen. Med vår nye, store satsing «Ny på jobben» forteller vi om det lokale arbeidslivet gjennom den viktigste ressursen vi har: Folka våre.

For de aller fleste av oss er det å få ny jobb et av de stolteste øyeblikkene i livet.

Selv husker jeg selvsagt godt da jeg fikk ny jobb som ansvarlig redaktør i Drammens Tidende for snart fem år siden.

I likhet med omtrent alle ledere, sa jeg at jeg var stolt og ydmyk. Sannheten er at jeg var stolt og skremt. Å ta over roret i en av landets største og eldste aviser var overveldende. Ikke minst fordi digitaliseringen hadde truffet mediebransjen hardt.

«Vi er under voldsomt press», var tittelen på det første ansettelsesintervjuet jeg ga. Videre sto det: «Kristin Monstad overtar det redaksjonelle lederansvaret i mediehusets mest dramatiske periode i moderne tid.» Det var ingen overdrivelse. Før blomsterbuketten hadde visnet gikk startskuddet for en svært krevende digital omstilling og nedbemanning. Det preget organisasjonen lenge.

Kanskje derfor gir det meg ekstra glede å bidra til å skape ny, digital abonnementsvekst og bygge opp nye innholdssatsinger. Det siste året har vi styrket satsingen på undersøkende journalistikk. Vi har intervjuet snart 200 mennesker i lesersuksessen Folk i nye Drammen og nå er vi i gang med Ny på jobben.

Det er jobben vår å knytte bånd mellom mennesker i lokalmiljøet, skape identitet, fremme tilhørighet og patriotisme. Vi forteller historiene som vever oss sammen. I serien Ny på jobben lover vi spennende og lærerike historier om folk og arbeidsplasser der du bor.

Vi vil møte folk fra offentlige og private arbeidsplasser, enkeltmannsforetak og store bedrifter, folk som har fått sin første jobb og folk som bytter etter mange år. Vårt mål er å favne bredt. Den nyansatte rørleggeren er like viktig som den nye konsernsjefen.

Her er eksempler på bredden i noen av de første sakene i serien:

Ida Braathen (24) danket ut 200 andre søkere til jobben på Konnerud Trafikkskole: – Jeg måtte skille meg ut, sier hun.

Rune Kjølstad, ny daglig leder i Næringsforeningen i Drammensregionen: – Å bytte jobb kan være en sorgprosess, sier han.

Gerd Heen fikk ny jobb rett etter at hun fylte 60: – Det er ikke noen vits å gi opp. Det er mulig, sier hun.

Mange i og rundt Drammen pendler til arbeidsplasser utenfor vårt distrikt. Dere vil vi selvfølgelig også bli kjent med.

Målet vårt er å samle alle nyansettelser, slik at du til enhver tid får siste nytt fra det lokale arbeidsmarkedet på dt.no. Skal vi få til det, trenger vi din hjelp. Vet du om noen som har fått ny jobb? Kanskje har du fått en ny kollega, eller selv fått ny stilling på jobben? Eller har du ansatt noen?

Da vil vi gjerne høre fra deg.

Kommentarer til denne saken