Bremsene sviktet i alpinbakke – liung braste inn i to hus

STORE SKADER: En lastebil veltet i forbindelse med arbeider i Kolsås Skisenter mandag morgen. Føreren fra Lier ble hardt skadd ulykken.

STORE SKADER: En lastebil veltet i forbindelse med arbeider i Kolsås Skisenter mandag morgen. Føreren fra Lier ble hardt skadd ulykken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bremsene sviktet for lastebilsjåføren da han var på vei ned skitrekket i Kolsås Skisenter. Føreren fra Lier ble sendt til sykehus med omfattende skader etter ulykken.

DEL

BÆRUM: Ulykken skal ha skjedd i 08-tiden mandag morgen på vei ned skitrekket i Kolsås Skisenter i Bærum.

– Lastebilen har jobbet i skibakken og mistet kontrollen i en skråning. Lastebilen skal ha kjørt mellom to hus, og sneiet en veranda før den stoppet, opplyser politiets operasjonsleder Marianne Heidenstrøm til Budstikka.

Lastebilen, som ble kjørt av en mann fra Lier, skal ha jobbet med å frakte pukk i alpinbakken. Lastebilsjåføren skal ha mistet kontrollen over kjøretøyet da bremsene sviktet, og skal ha trillet rundt 350 meter før den stoppet.

Ifølge Lierposten ble føreren fraktet til sykehus med omfattende skader. Han skal ha pådratt seg kuttskader på kroppen og i ansiktet, samt skade på flere virvler i ryggen. Tirsdag skal liungen opereres for skadene.

Lastebilen har fått store skader på førerhuset, mens to hus i tilknytning til bakken også har fått omfattende skader.

Politiets operasjonsleder opplyser at det ikke befant seg noen personer inne i husene da ulykken inntraff.

Lastebilen skal ha vært et stykke oppe i bakken, da det gikk galt. Hjulspor i den nedre del av bakken, vitner om en ukontrollert ferd før det hele stoppet mellom to hus.

– Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Vi jobber med sporsikring og en patrulje jobber også med å få kontakt med fører som er kjørt til sykehus. Lastebilen vil bli tauet inn for videre undersøkelser, opplyser Simon Benjamin fra Trafikkorpset i Oslo politidistrikt til Budstikka.

BREMSET MELLOM HUS: Ferden endte mellom bygningene til venstre og i midten på bildet.

BREMSET MELLOM HUS: Ferden endte mellom bygningene til venstre og i midten på bildet. Foto:

LES OGSÅ: MC av veien i Lier

LES OGSÅ: Så mye tid sparer du egentlig på å kjøre for fort

LES OGSÅ:

Artikkeltags