Gå til sidens hovedinnhold

Blir forstad til Oslo

Lierstranda kan romme over 16.000 mennesker

Artikkelen er over 5 år gammel

Lierstranda har en viktig beliggenhet til Oslo. – Området vil bli en forstad til Oslo, sa den danske arkitekten Søren Arildskov. Fredag fikk Lier kommune tre vektig verk for utviklingen av Lierstranda som et nytt knutepunkt.

LIER: Arildskov mente Lierstranda er like viktig for hovedstaden som nærheten til Drammen.

– Lierstranda har en fantastisk beliggenhet, et område der man legger byen tilbake til vannet, et sted der naturen møter byen, sa han.

Tre arkitektfirmaer leverte fredag sine vyer for utvikling av Lierstranda med over 16.000 beboere til Lier kommune. Sammen med sine parterne, alt fra Drammen til Jernbaneverket og Statens vegvesen skal en gruppe nå trekke de beste og viktigste elementene ut av arkitektens forslag.

– Dette er en mulighetsstudie, en plattform for å utnytte arealene i fremtidens fjordby med nye boliger, næring og et kollektivknutepunkt med en ny jernbanestasjon, sa kommunalsjef Synnøve Tovsrud.

LES OGSÅ: Beboerne frykter Fjordbyen blir mur

– Må komme raskt i gang

– Det er viktig på komme i gang raskt, allerede samtidig med sykehuset som er planlagt på Brakerøya, sa Lars Haukland, partner i arkitektfirmaet LPO, som leverte sin versjon av Lierstranda.

– Sykehuset vil være motoren i å utvikle resten av Lierstranda, sa han. Og fikk støtte fra danske Søren Arildskov.

– Egentlig burde man komme i gang i løpet av 2–3 år, lage promenaden langs vannet slik at fremtidige beboere kan se hvordan området kan utvikle seg.

Alle de tre arkitektteamene hadde jernbanestasjonen som en nøkkelfaktor i utviklingen av hele Lierstranda. Plasseringen var de ikke helt enig om. En ville legge stasjonsområdet med sine perronger nær sykehuset, de andre mer midt på Stranda.

LES OGSÅ: Vi må ha togstasjon i Fjordbyen

En rekke «bydeler»

Arkitektene så de enkelte områder som små bydeler på Lierstranda. En av arkitektene hadde sågard revet hele gamle Lierstranda og også bygget boligområder og næringsbygg på den andre siden av dagen Strandvei.

– Vi skal arbeide med de nyskapende planene fram til årsskiftet sammen med alle våre samarbeidspartnere. Så vil vi trekke ut det beste fra alle løsninger for det som kan bli en masterplan for Fjordbyen, sa Jan Moen.

Kommentarer til denne saken