Så mange gikk i fakkeltog

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

«Buskerudbypakke 2 tilbake på tegnebrettet» er kravet til demonstrantene som gikk fra Strømsø torg og over bybrua søndag.

Se bildeserie fra fakkeltoget nederst i saken.

Så snart det ble kjent at Norge skulle spille VM-finale i Frankrike samtidig som fakkeltoget skulle gå, startet diskusjonene. Det ble imidlertid fort klart at demonstrasjonen ikke skulle flyttes til et annet tidspunkt. Det så heller ikke ut til at mange hadde valgt håndball foran fakkeltog søndag ettermiddag.

– Jeg synes det er helt feil at det skal være bom innenfor bygrensen, sier Torunn Auvi fra Åssiden. Hun var en av rundt 1.500 som gikk i fakkeltog søndag ettermiddag.

I Buskerudpakke 2 mener hun omgjøring av Rosenkrantzgata til en fil også ville være helt feil.

– Det vil bare bli kø, sier hun og legger til at hun allerede har merket trykket som kommer som følge av at Strømsåstunnelen nå er stengt.

Hun synes det er bra at folk stiller opp og viser sin misnøye.

På Facebook-arrangementet «Fakkeltog/demonstrasjon: BB2 tilbake til tegnebrettet» hadde 973 mennesker sagt at de skulle delta, mens 683 hadde klikket «interessert». Det var imidlertid mange flere enn dette som hadde møtt opp på Strømsø søndag ettermiddag.

Anslagsvis 1.500 mennesker møtte opp for å gå i fakkeltoget.

På torget var det appeller fra politikere og aksjonister.

Eivind Knudsen (Ap), Tove Paule (H), Per Olaf Lundteigen (Sp) og Jon Helgheim (Frp) var politikerne som holdt appeller, mens  Lars Knutsen fra «Nei til bom på Rundtom», Martin Haug fra «Nei til kaos i Rosenkrantzgate», Irene C. Kildebo fra Gulskogen Vel og aksjonssjefen Gro Nyhus selv var de engasjerte aksjonistene som holdt appeller foran fakkelhavet.

Artikkeltags