Kaja ble «Årets nye stemme»

Kaja Yngsdal Hilleren skriver uredde meningsinnlegg.

Kaja Yngsdal Hilleren skriver uredde meningsinnlegg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

16 år gamle Kaja Yngsdal Hilleren fra Hokksund fikk prisen som årets nye stemme da Drammens Tidendes debattpriser ble delt ut torsdag kveld.

DEL

DRAMMEN: Kaja har engasjert seg i flyktningdebatten, og har klart å provosere mange. Det har ikke stoppet henne fra å være en debattant. Hun er opptatt av de store temaene i livet – og i politikken.

Om prisvinneren skriver juryen: «Årets nye stemme 2016 går til en penn som skriver på vegne av en generasjon som bringer inn temaer og engasjement i debatten som handler om det overordnede i livet: Verdivalg og nestekjærlighet. Og det treffer. Når denne personen setter seg til tastaturet treffer hun leserne hver eneste gang. Mange heier på henne og føler at det endelig er noen som får sagt det de mener. Andre blir mektig provosert. Noen blir så provosert at de ikke klarer å holde igjen sin frustrasjon og tyr til hets og hersketeknikker.»

LES OGSÅ: Lar seg ikke stoppe

Til tross for hetsen så har det ikke stoppet Kaja Yngsdal Hilleren fra å skrive og mene i det offentlige rom. Hun har fått sterk støtte, både hjemmefra og fra andre, som da læreren Lasse haugen fra Øvre Eiker skrev innlegget «Jeg heier på deg, Kaja».

LES OGSÅ:

Fakta om Debattprisene 2016

Deles av ut av Drammens Tidende for første gang for å hedre og ære alle dem som bidrar med sine meninger i debatten hvert eneste år.

Består av tre priser: Leserprisen (det mest leste innlegget på dt.no), Årets nye stemme og hovedprisen: Årets samfunnsdebattant.

Prisen til årests samfunnsdebattant består av et diplom som er en illustrasjon av drammenskunstner Karl Gundersen samt 10.000 kroner.

De to andre prisvinnerne får 2.500 kroner hver og to mindre illustrasjoner.

Juryen har bestått av politisk redaktør i DT - Karianne Braathen (leder), debattleder i DT - Svein Helge Torgersen, politisk redaktør i Bergens Tidende - Frøy Gudbrandsen, TV2-journalist Kadafi Zaman og pensjonert pressemann (Fremtiden) Thorbjørn Andersen.

Artikkeltags