DRAMMEN: Som pliktoppfyllende elever satt 1650 mennesker samlet rundt store runde bord i Drammenshallen da Drammens Tidende var på besøk torsdag morgen. Lærere og barnehagelærere fra drammensskolen og drammensbarnehagene var alle samlet til kick off - historiens første fellesarrangement arrangert av Drammen Kommune.

– Nå skal vi sette nye kurs. Men vi skal ta med oss det som er bra, sa utdanningsdirektør Jan Sivert Jøsendal.

Han pratet engasjert om dagen. En dag som var selve avsparket for Norges beste skole og barnehage versjon 2, en dag som har som mål å inspirere, motivere og engasjere alle lærerne og barnehagelærerne som nå skal ut å møte alle barna i Drammen. 

Og inspirere alle til å jobbe sammen for å utarbeide en best mulig handlingsplan mot 2020.

I tillegg til åpningsord av Jøsendal og ordførere Tore Opdal Hansen, hadde JazzCode musikalske innslag krydret med viktige synspunkter og innfallsvinkler til læring. Professor i pedagogikk Thomas Nordahl inspirerte med sine tanker om læring og det samme gjorde Milad Muhamadi  - som fortalte om sin livsreise.

Hele læringsløpet

Målet i Drammenskolen er at man skal lykkes i hele læringsløpet.  Et enda tettere samarbeid mellom barnehage og skole vil dermed være et viktig punkt for å lykkes.

– Dette er veldig spennede. At det blir formelt at vi nå skal ha en felles læringsreise, er positivt, sa pedagogisk leder for Gulskogen barnehage, Kristin Nyhus Reiersrud.    

– Vi vil være åpnere, ikke stoppere for læring. Dette er en mobilisering mot en ny plan, sa Jøsendal.

LES OGSÅ: