NEDRE EIKER: Forrige måned skrev Drammens Tidende om Inger Garås sin herlige gest til forbipasserende. Grunnet god sesong, krydde det av modne epler i hagen hennes. Det var rett og slett for mange som hadde falt ned fra trærne hennes, til at hun fikk bruk for alle selv.

Istedenfor å kaste de hun ikke trenge, begynte hun å fylle dem i poser. Disse hang hun så på gjerdet sitt, som enhver person kunne ta med seg hjem – helt gratis.

Historien om den gavmilde mjøndølingen er nå Drammen Tidenes mest leste sak i 2018, med over 60.000 lesere bare på nett. Saken har også blitt plukket opp av en rekke utenlandske medier, samt gått sin seiersgang på Facebook, hvor den blant annet har blitt delt videre over 40 000 ganger på bare én post.

– Jeg har fått inn over 300 venneforespørsler. Meldingsboksen min tikker over med gode tilbakemeldinger. Noen språk kjenner jeg ikke engang igjen, sier en svært overrasket Garås.

Man kan trygt si at eplene hennes nå har gått verden rundt.

LES OGSÅ: Inger deler ut gratis epler til forbipasserende: – Det er mange som spør «kan jeg virkelig ta»?

– «Is this true?»

Canada, Slovakia og Nigeria er blant landene som har vist interesse for Garås sine epler.

Men for noen var historien for god til å være sann..

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner på forslag til nytt kommunevåpen – og hva betyr ringene?

Gavmildheten fortsetter

Det er tydelig at handlingen til Garås har truffet en nerve blant folk. Hun hadde for så vidt aldri trodd at det lille påfunnet hennes ville få så mye oppmerksomhet.

– Jeg gjorde det bare fordi jeg syntes det var trist å se eplene mine råtne på bakken. Kanskje folk ikke er vant til slike handlinger i vår tidsalder, sier hun.

– Vil du gjenta suksessen neste år?

– Mer enn gjerne. Jeg kommer til å tilby hele neste års avling om sommersesongen blir like god.

LES OGSÅ: Fredrikstads klare beskjed til Drammen: Gjør som oss!