ØSTLANDET/BUSKERUD: – Det er bare å kle seg godt, spesielt på de kaldeste stedene der det kan komme ned i 30–40 kuldegrader. Man bør vel egentlig spørre seg selv hvor mye man vil være ute når det er så kaldt, er meteorolog Kristen Gislefoss' råd til dem som befinner seg på det indre Østlandet de kommende dagene.

Det er spesielt der det allerede har vært kaldt i helgen, og det er også der det er ventet at den bitende kulda vil fortsett de kommende dagene.

Inne i kald periode

Også i vårt distrikt blir det kaldere de kommende dagene, selv om vi ikke kommer ned i temperaturer som det ble målt i Folldal i Hedmark, det kaldeste stedet i hele landet, natt til lørdag: -35,3 grader.

– Dette vil vi nok se på nytt igjen i uken som kommer. Vi er inne i en kald periode som vil vedvare i hvert fall fram til torsdag. Da kan det skje en endring, men det er langt fram i tid og veldig mye kan skje innen da, sier Gislefoss.

Den laveste temperaturen som spås i Drammen neste uke er -14 grader tirsdag og onsdag. I Hokksund og Vestfossen blir det kaldere, eikværingene må forberede seg på hele 18 minusgrader onsdag og torsdag. I Vikersund blir det nesten like kaldt, med temperaturer ned i -17 grader. I resten av distriktet slipper man noe billigere unna.

Men husk, ikke la deg lure av Yr-varselet.

Kaldt også helt i sør

Nøyaktig hvor kaldt det blir på Sør- og Østlandet avhenger imidlertid av været ellers, ifølge meteorologen.

– Hvis Oslo får klarvær, og lite vind og skyer, kan det godt falle ned i underkant av 10 minus i hovedstaden. De samme betingelsene gjelder ellers i landet også, sier Gislefoss.

Også helt i sør har det vært – og ventes fortsatt – temperaturer under null grader. Det inkluderer Lindesnes, der det var 4 kuldegrader lørdag.