– Vær litt kylling i påsken!

Artikkelen er over 2 år gammel

For mange starter påskeferien med biltur. Med tidlig påske og uforutsigbart mars-vær oppfordrer Vegvesenet alle til å kjøre forsiktig enten til påskefjellet eller flyplassen.

DEL

DRAMMEN: På sine hjemmesider oppfordrer Vegvesenet alle bilister om å «være litt kyllinger i påsken.» Årsaken er den tidlige påsken som kan gi krevende kjøreforhold.

– Tør å være litt kylling i påsken. Senk farten, følg køen og dropp farlige forbikjøringer. Du sparer lite tid på å ta vågale valg i trafikken, men utsetter både deg og andre for fare, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

LES OGSÅ: Brakar har kjøpt seks elbusser av Volvo

Flere ulykker i påsken

Tall fra forrige påske viser at det var én dødsulykke og 66 ulykker med personskader i påsken. Dette er stor forbedring fra 2008, da tallet var tre ganger så høyt med 212 ulykker.

– Disse tallene viser den samme positive utviklingen som ulykkestallene generelt. Antall trafikkulykker er kraftig redusert de siste årene, og vi håper årets påske vil bidra til den positive trenden. Én ulykke er én for mye, sier Gustavsen.

Vegvesenet oppfordrer også alle til å pakke like vettig på biltur som på skitur.

– Sikre løse gjenstander som for eksempel nettbrett. Løse gjenstander kan utgjøre en betydelig fare, sier veidirektøren.

Vegvesenets tips til en trygg påsketur:

  • Planlegg turen! Strekningskart og oversikt over stengte veier finner du på vegvesen.no/trafikk. På vegvesen.no/webkamera kan du også sjekke vær og føre 537 steder i landet, 115 av disse viser video.
  • Pakk bilen riktig. Store ting skal nederst og innerst i bagasjerommet, unngå løse gjenstander og ha kun lette saker i skiboksen på taket.
  • Bruk bilbelte! Både i bilen og i bussen.
  • Tilpass farten etter forholdene og kjør aldri over fartsgrensen.
  • Stopp og sov hvis du blir trøtt

Artikkeltags