Drammens Tidende øker lesertallene – fosser fram digitalt

Drammens Tidende feiret i september at de ble det første mediehuset i Amedia med over 20.000 abonnenter som leste minst én sak på dt.no i løpet av et døgn.

Drammens Tidende feiret i september at de ble det første mediehuset i Amedia med over 20.000 abonnenter som leste minst én sak på dt.no i løpet av et døgn. Foto:

Drammens Tidende befester posisjonen som den suverent største avisen i vår region.

DEL

DRAMMEN: Ifølge tall fra Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) har Drammens Tidende 81.800 lesere digitalt og på papir i første kvartal 2019.

Det er en oppgang på 2.500 lesere sammenlignet med samme tidspunkt i 2018.

Det betyr at Drammens Tidende nok en gang er den soleklart største avisen i vår region. Til sammenligning har den nest største avisen, Tønsbergs Blad, 63.300 lesere i samme periode.

– Det er en hyggelig bekreftelse på arbeidet vi gjør hver eneste dag for å være mest mulig relevant for våre lesere, og at avisen er på vei i riktig retning, sier konstituert redaktør Espen Sandli.

Digital boom

Den virkelige veksten kommer først og fremst digitalt.

De ferske tallene viser at Drammens Tidende har 56.000 digitale lesere – en økning på smått utrolige 6.500 siden forrige måling etter første kvartal i år.

– Det er gledelig at vi treffer så mange digitale lesere som søker dt.no for god journalistikk, sier Sandli.

Nedgang på papir – øker abonnenter

Til tross for en total leserøkning, viser MBLs tall at Drammens Tidende går tilbake når det gjelder lesere av papiravisen – i likhet med de fleste andre aviser i Amedia-konsernet.

I andre kvartal 2019 hadde avisen 39.300 papirlesere – en nedgang på 2.800 sammenlignet med første kvartal i 2019.

For tre uker siden var avisenes opplagstall for første halvdel av 2019 klare. De viser at Drammens Tidende vokser, og øker sitt totale opplagstall sammenlignet med andre halvår i fjor. Første halvdel av 2019 endte på 27.263.

For leserne kan det være vanskelig å forstå forskjellen mellom opplagstall og lesertall.

Opplagstallet (abonnenter) sier noe om hvor mange som faktisk betaler for avisen. Lesertallene forteller hvor mange som leser avisen digitalt og på papir.


Artikkeltags