DRAMMEN: Selv om kulda for alvor har satt inn var det fortsatt stor aktivitet på Bragernes torg med gratis vafler og Bondens marked. Byen virket i det store og det hele upåvirket av fredag kvelds terrorhandling i Paris.

Derimot har alle Drammens Tidende snakket med lørdag formiddag fått med seg nyhetene fra Frankrikes hovedstad.

FLERE SAKER OM PARIS-ANGREPET:

Kirsti Pleym:

– Man kan ikke helt fatte det man ser på nyhetene. Det er virkelig helt forferdelig. Paris er på mange måter nærme. De aller fleste har vært der selv eller kjenner noen som har vært der. Når det er sagt føler jeg meg fortsatt trygg her i Drammen og det gjør meg heller ikke redd for å reise. Men det vil nok ta litt tid før jeg reiser til Paris.

Ellen-Marie Bjerknes Nygård:

– Jeg har bodd i Oslo i mange år og var veldig opptatt av at jeg ikke skulle føle meg redd mens jeg bodde der. Akkurat nå er det en kjennsgjerning at jeg er glad jeg bor i Drammen og ikke hovedstaden. Det skal ikke gå utover frihetsfølelsen jeg har og det skal ikke diktere hvor jeg føler meg trygg til å bevege meg. Da har de vunnet. Man kan stille seg spørsmålet hva slags verden vi lever i når noe sånt skjer, men samtidig føler man på en stor fellesskapsfølelse. Det minner oss på mange måter om hva som er viktig.

Svein Andersen:

– Her i Drammen føler jeg meg trygg fortsatt. Jeg har vært mange år i Oslo da jeg fortsatt var i rusmiljøet og da får man virkelig oppleve menneskehetens skyggeside. Det er ingen tvil om at verden har blitt et skumlere sted. Men Drammen blir som en bygd i forhold til Oslo og Paris, så her tror jeg ikke noe vil skje.

Tor-Egil Skogly:

– Den første tanken min i dag var å holde meg unna store forsamlinger. Mens mange tenker at Paris er langt unna og tenker jeg det motsatte. Men her i Drammen føler jeg meg fortsatt trygg.

Johanne Ådnegård:

– Det er grusomt det som har skjedd i Paris. Og det er like grusomt hver gang det skjer. Det får meg til å tenke at det går ikke så veldig bra med verden. Jeg bor inne i Oslo nå, men jeg føler meg fortsatt trygg der.

FLERE SAKER OM PARIS-ANGREPET: