PARIS: Skoleklassen som studerer foto og youtube befinner seg midt i mellom flere av angrepene i Paris gater.

Totalt er 15 elever og to lærere i Paris for å besøke den store fotomessen Parisphoto. Hele gårsdagen var elevene ute og fotograferte i Paris gater. Men heldigvis var alle på plass på hotellet da terrorangrepene traff Frankrikes hovedstad.

FLERE SAKER OM TERRORANGREPENE I PARIS:

Hørte skudd fra hotellet

- Hotellet vårt ligger bare 700 meter unna Rue Bichat hvor det ene angrepet skjedde. Noen av elevene våre hørte at det ble skutt. Etter hvert hørte vi også kraftige drønn eller smell. Hva det var vet vi ikke ennå. Samtidig begynte vi å høre ekstremt mye sierener, forteller fotojournalist og lærer ved høgskolen Peter Mydske til Drammens Tidende på telefon fra hotellet i Paris.

- Vi vet også at det har skjedd angrep på den andre siden av hotellet vårt, så vi har på mange måter havnet midt i det hele, forteller Mydske videre.

Holdt seg høyt i etasjene

Da lærerne ble klar over hva som skjedde i Paris samlet de raskt alle elevene.

- Som sagt så var alle inne på hotellet, og vi samlet alle elevene på ett sted. De sendte meldinger hjem til sine. Fortalte at alle hadde det bra. Vi oppholdt oss også høyt oppe i etasjene på hotellet, slik sett var det aldri noen fare for oss. Hotellet stengte også dørene, så ingen fikk komme ut. Det ble portforbud i Paris, for første gang siden andre verdenskrig. Samtidig varslet vi også ambassaden i Paris om at vi er her, forteller Mydske videre.

Holder seg fortsatt innendørs

Elevene fra Danvik er mellom 19 og 21 år, og har i følge Mydske håndtert tragedien godt.

- De har naturlig nok vært oppskaket og redde. Men de tar det bra.

Skoleklassen kom til Paris på onsdag, og skal etter planen reise hjem i morgen søndag. Hva som skjer nå vet de foreløpig ikke.

- Enn så lenge vet vi ikke om portforbudet fortsatt gjelder, uansett er det helt folketomt ute i gatene. Vakten på hotellet vil heller ikke slippe ute noen av turistene som bor her, utover det har vi så langt ikke fått noen beskjeder fra hotellet eller andre. Så vi oppholder oss fortsatt her og innendørs til vi får noen andre beskjeder, avslutter Mydske.

FLERE SAKER OM TERRORANGREPENE I PARIS: