DRAMMEN: La du merke til noe uvant med statuene i sentrum i dag? Flere av statuene hadde fått på seg undertøy og bind, og på en klessnor hang mer undertøy og klær. På snora hang også en lapp med «Girl Gang».

Girl Gang er navnet på gjengen som hengte opp klærne sent onsdag kveld. Da de hengte dem opp hadde de på seg rosa finlandshetter.

– Vi vil skape en sjokkreaksjon slik at vi kan dra til oss flere til arrangementet på Union på Kvinnedagen 8. mars. Det er mange som har glemt kvinnedagen, men vi trenger den fortsatt. Vi har fortsatt ikke likestilling, sier Synne Fjellner Johansen.

Arrangementet på Union på Kvinnedagen skal være en hyllest til kvinnen. På programmet står foredrag, artister, mat og dans. Arrangementet er i kommunal regi.

LES OGSÅ: Iselin tar kroppspresset til scenen hjemme i Drammen

Reaksjoner

Jentenes stunt blir lagt merke til. Mange stoppet opp og stusset da torsdag morgen.

– Da vi hengte det opp i natt, var det flere gutter som reagerte. De kom bort til oss og spurte hva det var. Og i morges så vi mange som tok bilder av statuene, forteller Synne.

 – Gutter er ikke fan av mensen, de synes det er ekkelt. Ved å vise det fram viser vi hvordan det er. Vi vil normalisere det, sier Pernille Berglie Johansen.

Bildeserie

Statuer med BH

Les mer om arrangementet her