Ny E18 i fare

KØ: I rushtiden er det som regel lange køer på E18 inn og ut av Oslo. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

KØ: I rushtiden er det som regel lange køer på E18 inn og ut av Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gigantprosjektet med ny E18 til Oslo er i ferd med å falle ifølge Aftenposten. Men det betyr lite for Buskeruds fremste samferdselspolitiker.

DEL

DRAMMEN/LIER: Prosjektet for nye E18 med hele 14 felt på det meste har en ramme på 40 milliarder kroner, og innebærer at store deler av motorveien legges i tunnel gjennom Asker og Bærum. Ifølge Aftenposten er det usikkert om det er nok politisk støtte til prosjektet. For eksempel øsnker ikke Arbeiderpartiet på ta stilling til spørsmålet før en eventuell reforhandling til høsten.

I mellomtiden jobbes det med å få til et rimeligere prosjekt.

- Intet tema

- Dette er ikke en sak jeg har hatt på mitt skrivebord. Jeg kjenner godt til prosjektet, men det er frøst og fremst Oslo og Akershus som har jobbet for dette, i Buskerud er det intet tema for politikerne, det er heller ingen sak vi har kommentert, sier Trond Johansen (KrF), leder i hovedutvalget for samferdselssektoren i Buskerud fylkeskommune.

Han er også leder i Østlandssamarbeidet der Oslo og Akershus har jobbet for å få støtte til prosjektet, men sier at heller ingen av de andre fylkene støtter prosjektet.

LES OGSÅ: Kvinne omkom i ulykke

Staten vil bidra til jernbane og Strømsåstunnelen 

Kollektivt

- Når det gjelder kommunikasjonen med Oslo så prioriterer vi kollektivtrafikken, det vil si jernbanen, samt å få til et tettere samarbeid med Ruter, sier Johansen.

Det er spesielt Asker og Bærum som ønsker en ny løsning med ny motorvei i tunnel slik at dagens E18 kort forklart kan brukes til kollektivtrafikk og sykkelfelt. Våren 2016 skal Oslopakke 3 reforhandles. Til slutt er det uansett Stortinget som tar en avgjørelse.

LES OGSÅ: Sjåfør dyttet vekter

Sjåfør dyttet vekter Nå er Godset-kapteinen tilbake igjen

Artikkeltags