Gå til sidens hovedinnhold

Stakk til Sverige med beslaglagt vogntog

Artikkelen er over 5 år gammel

Det beslaglagte vogntoget som forsvant fra Drammen trafikkstasjon natt til mandag, er stoppet ved Uddevalla i Sverige. Da hadde det kjørt 26 mil.

DRAMMEN/LIER: Vogntoget skal ha vært i en ulykke i Vestfold fredag. Søndag kveld ble det stanset i Statens vegvesens kontroll i Drammen.

Det ukrainske vogntoget hadde da så store skader i fronten at det fikk bruksforbud, og ble påsatt hjullås.

– Det var kollidert i fronten, hadde ikke lys og manglet kjettinger. Noe slikt er ikke bra å ha på veien, vogntoget fikk derfor kjøreforbud og ble fraktet til Drammen trafikkstasjons lokaler i Lier, sier operasjonsleder Tore Nuven ved Drammen politistasjon.

Til tross for hjullåsen forsvant bilen natt til mandag.

– Dette er første gang vi opplever at et kjøretøy kommer seg videre etter at vi har påmonter hjullås. Man skal jobbe litt for å få av den låsen, sier kontorsjef Widar Stoltz i Statens Vegvesen.

Stoppet i Sverige

Vegvesenet varslet politiet om at vogntoget var borte, og kjøretøyet ble etterlyst. Mandag ble vogntoget stoppet i en trafikkontroll i Vänersborg ved Uddevalla i Sverige. Da hadde vogntoget kjørt  26 mil.

- Det er bra at de var våkne. Dette kjøretøyet er åpenbart trafikkfarlig, sier operasjonsleder Rune Hunshamar ved Sør-Øst politidistrikt.

Sjåføren risikerer bot og beslagleggelse av førerkortet.

Andre nyheter på dt.no: