Domino's-selskap gir opp i Norge

Pizzakjeden Domino's åpnet for under ett år siden i Øvre Storgate.

Pizzakjeden Domino's åpnet for under ett år siden i Øvre Storgate. Foto:

DEL

Pizzakjedens franchise-selskap trekker seg ut av Norge. Det kommer fram i Domino's kvartalsrapport som ble lagt fram torsdag morgen, skriver E24.

Selskapet har vurdert sine internasjonale markeder i Norge, Island, Sveits og Sverige, og vurdert at det ikke er lønnsomt å drive videre.

– Vi har konkludert at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sier Domino's toppsjef i Vest-Europa, David Wild, ifølge E24.

Domino's Pizza Group, som er franchisetaker i Norge, håper å kunne finne et nytt selskap som kan drive restaurantene videre under Domino's-merket.

Det er foreløpig ikke klart hvordan det London-noterte selskapet har tenkt til å avvikle restaurantene i Norge.

Dominos åpnet i Drammen så sent som i 10. november i fjor. Markedssjef Franck Otterbeck sier at driften av drammensrestauranten fortsetter som normalt inntil videre. Han ønsker ikke å uttale seg ytterligere om saken.

Store tap

Domino's har 55 utsalgssteder i Norge etter at de våren 2017 kjøpte konkurrenten Dolly Dimple's.

E24 har tidligere skrevet at kun ni av butikkene i Norge er lønnsomme. I andre kvartal i år tapte pizzakjeden 4,1 millioner pund, rundt 45 millioner kroner.

Selskapet skriver dessuten ned 1,2 millioner pund som følge av utviklingen i bedriften og «bevegelser i eiendomsbasen». I fjor skrev de ned verdier for 10,2 millioner pund i Norge.

Det vil si at Domino's har tapt nærmere 125 millioner kroner siden oppkjøpet.

Artikkeltags