Starter nettmagasin for drammensregionen: – Det viktigste er ikke hva som skjedde for fem minutter siden

NYTT MAGASIN: Knut Erik Friis og Karianne Braathen lanserer et nytt nettmagasin for drammensregionen i disse dager.

NYTT MAGASIN: Knut Erik Friis og Karianne Braathen lanserer et nytt nettmagasin for drammensregionen i disse dager. Foto:

To tidligere redaktører i Drammens Tidende går sammen om et nytt nettmagasin.

DEL

DRAMMEN: Nettmagasinet dipr.no starter opp i disse dager. Bak tastaturet sitter tidligere politisk redaktør i DT, Karianne Braathen, og tidligere graveredaktør i DT Knut Erik Friis.

Magasinet er inspirert av internasjonale trender innen journalistikken, som ofte betegnes som «slow journalism».

Det betyr færre saker, men større perspektiv, ifølge Braathen, som er ansvarlig redaktør for dipr.no.

– Vi har klokkertro på markedet for kvalitetsjournalistikk på et lokalt nivå. Det viktigste er ikke hva som skjedde for fem minutter siden. Flere ønsker mer innsikt og flere nyanser, sier hun i en pressemelding.

Sluttet i DT

Braathen er tidligere journalist, nyhetsleder og magasinredaktør. De tre siste årene har hun vært politisk redaktør i Drammens Tidende. Knut Erik Friis har bakgrunn som drapsetterforsker og korrupsjonsjeger i henholdsvis Kripos og PwC, og blir journalist og daglig leder i det nye nettmagasinet.

I vinter sluttet begge to som redaktører i Drammens Tidende. De ønsker nå å etablere ny lokaljournalistikk i regionen, med økonomisk støtte i form av 300.000 kroner fra Fritt Ord-stiftelsen i ryggen.

Fra 16. august ønsker dipr.no å tilby dybdejournalistikk innenfor de tre hovedkategoriene samfunn, næringsliv og byutvikling.

– Vi gleder oss til å lage en ny type lokaljournalistikk i drammensregionen. Målet er å sette dagsorden hver uke, sier Braathen.

Leserne med på laget

Dipr.no vil ha medlemmer framfor abonnementer. En leser-representant skal ha fast plass i styret til magasinet, og leserne inviteres til egne redaksjonsmøter, skriver dipr.no.

– Åpenhet om den journalistiske arbeidsprosessen er grunnleggende for oss. Vi kommer til å vise at lokaljournalistikk kan være noe ganske annet enn det som dominerer mediefloraen i dag. Det gjelder både i presentasjon og innhold, sier Braathen.

Artikkeltags