KONNERUD: Det første snøfallet er fortsatt noen minusgrader unna, og kun de ryddigste av oss har begynt å tenke på hva vi skal legge under juletreet om snaue tre måneder.

På Europris er imidlertid nedtellingen til juletida allerede godt i gang. Forrige tirsdag fikk butikken på Konnerud sitt første parti med pepperkaker, og denne uka er julemarsipan og julestrømper på plass i hyllene.

Spørsmålet er om juleproduktene gir bjelleklang i kassapparatene allerede i september?

– Det er mange av kundene som reagerer på at det er tidlig, men jeg har allerede solgt en halv pall med pepperkaker, sier butikksjef på Europris Konnerud, Gamze Ipek.

Hun sier seg enig i at Europris-butikken antageligvis er blant de som er først ute, men opplyser om at bestillingen ble gjort sentralt, noe som betyr at alle Europris-butikker nå skal være i julemodus.

I slutten av uka er det også på tide å tenke på om det blir gran, furu eller plastikk i stua i år. Da kommer nemlig julelysene i butikkhyllene på Konnerud.

– Vanligvis kommer marsipanen den første uka i oktober, men det ble litt ekstra tidlig i år. Det skal ut uansett, så jo tidligere, jo bedre, sier Ipek, før vi ønsker henne en riktig god jul.

FLERE SAKER: