DRAMMEN: Den amerikanske kjeden Domino's er verdens største pizzaselger. Det siste året har de for alvor satset i Norge med en tredobling av antall restauranter i landet.

I høst åpner ytterligere en i Drammen.

Lokaler har de funnet på Bragernes og i Øvre Storgate 5, der de har planlagt en storstilt åpning.

– Den såkalte «grand opening» finner sted 20. oktober. Vi kommer til å lage et skikkelig opplegg rundt åpningen, sier daglig leder for Domino's, Kenneth Elvan Lorentzen.

LES OGSÅ: Derfor er pizzaesker firkantet

Strømsø og Gulskogen

Til sammen skal de ansette 25 personer til Bragernes-lokalene. Det inkluderer de som skal lage og levere pizzaen.

– Vi er i sluttfasen med å rekruttere ledergruppa på seks personer. Deretter vil vi plukke ut pizzaselgerne og sjåførene, sier Lorentzen.

Pizzagiganten nøyer seg imidlertid ikke med å slå seg opp kun på Bragernes. I løpet av 2019 åpner de ytterligere to utsalg i Drammen.

– Vi er i konkrete samtaler med flere aktører. Domino's ønsker å være til stede på begge sidene av elva og i nærheten av et stort kjøpesenter. Det er ingen hemmelighet at Strømsø og Gulskogen er to gode kandidater for å oppfylle det ønsket, forteller Lorentzen som slår fast at de ennå ikke har funnet de perfekte lokalene.

– Men vi slår til så fort vi finner dem, sier han.

LES OGSÅ: Pizzagigant etablerer seg i byen og ansetter 25

Frykter ingen

Hos hovedkvarteret til Pizzabakeren utenfor Stavanger trekker de litt på skuldrene av Domino's planer i Drammen. Kjeden har 170 utsalg i Norge, og pizzaovnene deres ruller ut over 16.000 pizzaer hver eneste dag.

– Vi har konkurrenter alle steder vi er etablert, så det er hverdagen vår. Dominos har vi konkurrert med siden 2014 og Dolly Dimples og Peppes siden 2003, sa Jan Henrik Jelsa, som er administrerende direktør i Pizzabakeren.

– Vårt fokus er på å gjøre jobben vår overfor våre kunder hver eneste dag, noe vi selvsagt skal fortsette med og bli enda bedre på. Det ser ut som det er en velfungerende oppskrift for oss, så får andre gjøre det de ønsker, sier Jelsa.

Peppes Pizza mener konkurransen vil slå positivt ut for Drammen.

– Konkurranse er sunt for forbrukerne og det er mer enn stort nok marked for flere kjeder som ønsker å etablere seg i byen. Det er bare positivt for byen vår og skaper mer vekst og arbeidsplasser, sier markedssjef Rashim Sharma.

LES OGSÅ: Først ut i Drammen med å levere pizza på sykkel: – Folk blir overrasket