I dag er det «Strømmens dag» – hva med et lite elsperiment?

EN PÅMINNELSE: Cathrine Wessel (t.v.) og Ragnhild Ask Conell i Glitre Energi var tidlig ute mandag morgen, for å minne pendlerne hvor avhengige vi alle er av strøm.

EN PÅMINNELSE: Cathrine Wessel (t.v.) og Ragnhild Ask Conell i Glitre Energi var tidlig ute mandag morgen, for å minne pendlerne hvor avhengige vi alle er av strøm. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den er usynlig, men vi klarer oss ikke uten. Dét ga Cathrine Wessel og Ragnhild Ask Connell fra Glitre Energi togpendlerne på Strømsø er påminnelse om.

DEL

DRAMMEN: 23 januar arrangeres Strømmens dag for tredje gang i Norge. Målet med Glitre Energis morgenaksjon er å sette søkelyset på strøm og minne oss på hvor avhengig vi er av den.

– Den er usynlig, men vi klarer oss ikke uten. Mange tar den for gitt, men det krever et stort apparat å få den ut til folk, sier Ragnhild Ask Connell mens hun frister de reisende med Glitre-gaver og informasjon.

– Hvor lenge klarer egentlig DU deg uten strøm?

Det vil fornybarnæringen og Glitre Energi finne ut av.

LES OGSÅ: Har eget kraftverk på taket

En bevisstgjøring

– Vi bruker strøm fra vi står opp til vi legger oss, og tar det egentlig som en selvfølge å ha lys og varm kaffe på morgenkvisten, for ikke å snakke om en varm dusj.

– Uten strøm hadde vi verken hatt mobiltelefon, varmeovner, opplyste gater eller moderne sykehus, sier Ragnhild Ask Connell i Glitre Energi.

Målet med arrangementene på «Strømmens dag» er å bevisstgjøre folk på hvor viktig strøm er i hverdagen. Gjennom lansering av filmer og et interaktivt spill vil Glitre Energi og bransjeorganisasjon Energi Norge gi folk en påminnelse.

LES OGSÅ: Hvor mye må du betale, hvis strømmen blir gratis?

Elsperimentet på Facebook

Energi Norge har laget et interaktivt spill på Facebook – Det store elsperimentet.

– Strøm er viktig i dag – og blir enda viktigere i morgen, sier Connell.

  • I 2016 satte vi ny norgesrekord i både strømproduksjon og -forbruk 
  • Norske forbrukere kjøper over 10 millioner elektriske apparater hvert år 
  • Vannkraften sparer Norge for 118 millioner tonn CO₂ hvert år – tilsvarende utslippene fra ca. 60 millioner biler Norske vannkraftmagasiner kan lagre like mye energi som 12 milliarder Tesla-batterier 
  • Strømnettet vårt er 330.000 kilometer langt – som herfra til månen eller åtte ganger rundt ekvator 
  • Innen 2019 kommer nye strømmålere som gjør det enklere, trygger og smartere for kundene

LES OGSÅ: Så mye kostet kulda deg

Artikkeltags