Satte spor etter seg: – Åpen og rasjonell til livets utfordringer

Tormod Boldvik ble bisatt i Strømsø kirke fredag.

Tormod Boldvik ble bisatt i Strømsø kirke fredag. Foto:

De etterlatte mintes en mann som satte kraftige fotavtrykk, både som medmenneske og i sitt profesjonelle virke som eiendomsmegler. Tormod Boldvik (1975-2019) ble bisatt i Strømsø kirke fredag formiddag.

DEL

DRAMMEN: Kirken var fullsatt og galleriet måtte også tas i bruk da tiden var kommet for å ta et siste farvel med Tormod Boldvik.

Han ble bare 44 år gammel, men rakk å sette sine spor. Dette ga seg uttrykk med alle menneskene som møtte opp i Strømsø kirke fredag formiddag.

I tillegg til prest Cato Thunes bidro den nærmeste familien og kolleger fra hans mangeårige virke som eiendomsmegler til å kaste lys over hva slags menneske han var.

Det skulle bli tøft for hele familien da han fikk diagnosen tarmkreft med spredning for 11 måneder siden.

– Han så aldri ned da han ble utfordret av tilværelsens store spørsmål. Men med mot og integritet forholdt han seg åpen og rasjonell til livets utfordringer: «jeg gjør noe med det jeg kan, det andre lar jeg ligge». Denne innstillingen hadde han hele sykdomsperioden, fortalte kona Stine Kopperud Morken i sin tale til ektemannen.

De giftet seg i januar i år, kort tid etter at diagnosen var et faktum. Før dette hadde de levd et helt voksenliv sammen som kjærester og samboere og foreldre til Aurora og Andrine. Etter diagnosen bestemte han seg tidlig for å leve et så normalt liv som mulig. I de 11 månedene han fikk, rakk han å gifte seg med sin Stine, også dette i Strømsø kirke. Og han fikk med seg konfirmasjonen til datteren Aurora på forsommeren i år.

Nettopp Aurora Kopperud Boldvik var først ute med en følelsesladet siste hilsen til sin far. Hun fremførte sangen «Make you feel my love», akkompagnert av Mette Kornmo Strøm Andersen på piano. I tillegg til kone og datter, skulle søstrene, bestekameratene og kollegene minnes Tormod Boldvik.

– Det er uvirkelig at du ikke er her lengre, men godt å vite at du ikke lenger har det vondt, sa søsteren Trude i sin minnetale.


Artikkeltags