Kutter ikke alkohol på partimøter

TAR GJENVALG: Partileder Kristin Ørmen Johnsen i Buskerud Høyre dropper ikke  alkoholservering etter varslingsakene i partiet.

TAR GJENVALG: Partileder Kristin Ørmen Johnsen i Buskerud Høyre dropper ikke alkoholservering etter varslingsakene i partiet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristin Ørmen Johnsen er ikke #metoo-skremt. I kveld serverer hun 155 partimedlemmer vin på Buskerud Høyres årsmøte.

DEL

DRAMMEN: Kristin Ørmen Johnsen og Buskerud Høyre følger partiets mangeårige praksis under årsmøtemiddagen på Sundvolden Hotel i Hole. Den betyr servering av tre glass vin, ett før middagen og to til maten. Samtidig skjermer hun og partiet de yngste.

– Alle har armbånd og får ikke alkoholservering. Alle bærer navneskilt og vi har eget arrangement for Unge Høyre etter middagen, sier Ørmen Johnsen.

LES OGSÅ: – Det skal være trygt å sende unge til oss

Alt som før

Varslingsakene og sakene som er kjent som #metoo-sakene i Høyre, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet er dels alle forbundet med alkoholservering, også på partimøter og i politisk sammenheng, men har ikke ført til ny praksis i partiene.

Partileder Morgen Langfeldt i Buskerud Fremskrittsparti serverte to alkoholenheter som det heter, til middagen på partiets årsmøte sist helg.

Artikkelen fortsetter under bildet

Partileder Morgen Langfeldt serverte alkohol og ga utmerkelse til stortingspresentant Jon Helgheim under årsmøtet i PrF sist helg.

Partileder Morgen Langfeldt serverte alkohol og ga utmerkelse til stortingspresentant Jon Helgheim under årsmøtet i PrF sist helg. Foto:

– Middagen var siste kveld med gjengen. Neste gang er det fellesmøter med Akershus og Østfold, så da tenkte vi to enheter var passe, sier Langfeldt.

Også partileder Bjørn Tore Ødegården i Buskerud Arbeiderparti planlegger et årsmøte med alkohol. Han tar imot 150 delegater og gjester på årsmøtet i Kongsberg i slutten av april.

– Det blir servert alkohol til middagen, sier partisekretær Kristin Kirkerud.

LES OGSÅ: Bruflot overtar ledervervet i Unge Høyre

Avhold i KrF

Bare Buskerud KrF kjører avholdslinje på partimøter.

– Vi serverer aldri alkohol. Det er av prinsipielle grunner, men også fordi de fleste kjører bil. Vi skal ha klare hoder i debattene og vi har heller ikke råd til det, sier fylkessekretær Billy Taranger.

I Sp, Venstre, MDG og SV må partimedlemmene på årsmøtene betale for egen drikke.

– Muligheten er der, men da må de betale selv, sier fylkessekretær Sunni Grøndahl Aamodt i Sp.

Sånn er det også i Venstre og SV, mens MDGs årsmøte i år blir alkoholfritt da det holdes som dagsmøte på Bragernes Meninghetshus i Drammen i begynnelsen av mars.

Det er bare MDG og KrF som gjør unna årsmøtet uten overnatting. Det vanlige er todagersmøter, også i SV og Venstre som har årsmøte på første dag og deretter felles møte med det nye storfylket Viken på andre dag.

LES OGSÅ: Drammen mister alt

FAKTA: Tar gjenvalg

  • Høyre: Årsmøte 9-10. februar på Sundvolden Hotell. Kristin Ørmen Johnsen vil fortsette som leder.
  • Frp: Morgan Langfeldt ble gjenvalgt på årsmøtet på Sundvolden sist helg.
  • Sp: Årsmøte 23-24. februar på Sundvolden. Leder Kari Anne Sand er innstilt som gjenvalgt.
  • MDG: Årsmøte i Drammen 3. mars. Skal velge nye talspersoner. Hanne Lisa Matt går av.
  • SV: Årsmøte på Sørmarka 3-4. mars. Fylkesleder Rune Kjeldsen fortsetter.
  • Venstre: Årsmøte 3-4. mars i Drammen. Leder Erik Hørlück Berg kan ta gjenvalg.
  • KrF: Årsmøte 10. mars på Sundvolden. Leder Hege Irene Fossum innstilt som gjenvalgt.
  • Ap: Årsmøte på Grand Hotel på Kongsberg 28-29. april. Leder er Bjørn Tore Ødegården. Valgkomiteen har ikke startet på jobben.

#metoo-saker

Varslingssakene, de såkalte #metoo-sakene i partiene vil prege alle årsmøtene. Alle lederne planlegger det som ett av sine tema i talene. I tillegg skal flere av partiene børste støv og revidere etikk og oppførselsspørsmål i ulik grad.

Viktigst av alt er likevel de politiske sakene.

– Hos oss er det bioteknologiloven, og eggdonasjon, sier Kristin Ørmen Johnsen. Tore Opdal Hansen skal lede resolusjonskomiteen på Sundvolden i helgen og han kan få mye å gjøre.

– Så handler det om sammenslåing av fylker og kommuner, sier Grøndahl Åmodt i Sp.

– Vi må tenke nytt om hvordan vi kan øke oppslutningen, sier Taranger i KrF.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken