Alle skriker når de blir døpt

RUSSEDÅP: Dåpen er en tradisjon ved Drammen Videregående skole. Russeprest Tobis L. Christoffersen heller ut drikke over Tilla Heggdal.

RUSSEDÅP: Dåpen er en tradisjon ved Drammen Videregående skole. Russeprest Tobis L. Christoffersen heller ut drikke over Tilla Heggdal. Foto:

Undertegnede lukter russedåpen på både jakke og bukse. For det gikk hardt for seg da Drammen videregående satte i gang russetiden.

DEL

DRAMMEN: – Hei! Hold kjeft'a! Hei! Kan dere være litt stille?

Tobias L. Christoffersen heter karen med fredagens mest utakknemlige oppgave.

For det er ikke lett å be 200 småbrisne ungdommer være stille på likt.

Noen minutter senere fikk Christoffersen fatt i en megafon. Da kunne dåpen endelig starte.

En etter en kom avgangsklassene fram, tok noen galante steg opp trappene utenfor skolen, og sto klare. En alkoholenheten til seg selv, og en til prestene. Sånn er det bare.

Og den ene presten liker ikke kullsyre engang, ble det sagt.

Da sier vi lykke til med over 200 alkoenheter med kullsyre.

FORNØYD: Russepresident William Bækkelund var glad kvelden hadde fått en god start.

FORNØYD: Russepresident William Bækkelund var glad kvelden hadde fått en god start. Foto:

Nøye planlagt

Russedåpen ble gjennomført i nydelig vårsol, og flere hadde møtt opp i nedtrukken russedress knyttet rundt livet, andre med T-skjorter.

Alle fikk selvsagt nye navn.

Hammeren.

Sneipen.

Frelseren.

Tinderella.

Dumbo.

– Ææææææææææææææææææææææææææ, roper en jente når presten heller øl over henne.

Sånn er det bare.

Midt blant rop, tomflasker og skrekkelig dårlig musikk sto russepresident William Bækkelund. Og gliste. For kvelden – og russetiden – hadde fått en perfekt start.

– Når jeg ble president trodde jeg ikke at alt ville kreve så mye planlegging. Det er så mye som krever tid, ting jeg så som første- og andreklassing, men som jeg trodde var dritenkelt å fikse. Det er planlegging, samtaler og møter som må til for å få til alt. Derfor er jeg så fornøyd med at så mange har møtt opp, sier Bækkelund.

Han sier at den første kvelden med russedressen på har startet veldig bra, og håper det fortsetter på samme måte.

– Uten at det skjer for store uting. Det kommer veldig tilbake til meg som president og russestyret ellers hvis det skjer ting som ikke skal skje. Vi har et stort ansvar, vi må se til at ikke ting skjer. Derfor har vi kjørt en ganske streng linje så langt i år. Politiet, skoleledelsen og vi selv er opptatte av å lage trygge rammer for alle russ i byen.

Snill russ

Dåpen var fredag, men russen har hatt ulike arrangementer gjennom hele skoleåret, før dressene skulle på i dag.

Der de fleste andre steder på Østlandet har opplevd problemer med russen, har ikke Drammens Tidende hatt mye å rapportere.

Det gleder selvfølgelig russepresident Bækkelund.

– Så langt har det gått veldig, veldig bra. Det er jeg veldig fornøyd og stolt av. Vi har klart å holde ting innenfor rammene. Det er noe med at alle skal ha en fet russetid, ikke bare de som liker å feste og skåle. Det skal være for alle, og det føler jeg vi har fått til.

Mina Holteide og Emilie Hoff er russ i år. De gleder seg til det som skal skje, og er enige med presidenten i at alle skal kunne nyte russetiden.

– Ser jeg noen som ikke har det bra, stopper jeg opp og hjelper til så godt jeg kan. Da forlater jeg ikke den personen før jeg vet at personen blir tatt hånd om, sier Holteide.

– Man må gjøre mot andre slik man ønsker å bli behandlet selv, så enkelt er det, sier Hoff.

Russedåp ved Drammen Videregående skole. Med-prest Filip Gurrik utfører plikten sin på Benjamin Sirnes.

Russedåp ved Drammen Videregående skole. Med-prest Filip Gurrik utfører plikten sin på Benjamin Sirnes. Foto:

Artikkeltags