Slik husker de Hroar Hansen

GIKK BORT:  Hroar Hansen ble 68 år gammel.

GIKK BORT: Hroar Hansen ble 68 år gammel.

Artikkelen er over 2 år gammel

Den tidligere politikeren, redaktøren og industrilederen Hroar A. Hansen er død. Les hvordan drammenspolitikere husker ham.

DEL

DRAMMEN: Det er Drammen Frp som melder om dødsfallet på sine Facebook-sider lørdag kveld. Hansen ble 68 år gammel.

«Det er med stor sorg vi i dag mottok budskapet om at vår partikollega Hroar A. Hansen var død. Hroar var med å stifte Fremskrittspartiets forløper, Anders Langes Parti, og satt i partiets første styre i Drammen og Buskerud», skriver de.

LES MINNEORDET FRA DRAMMEN FRP HER 

Mangeårig Høyre-politiker i Drammen Haakon Fossen var en av dem som hadde mye med Hansen å gjøre da de begge satt i teknisk hovedutvalg i Drammen, Hansen som leder.

Haakon Fossen.

Haakon Fossen. Foto:

En fargerik person

– Det er veldig lett å si at Hroar Hansen var en fargerik person. Han hadde veldig mange ideer, noen gode, og noen etter min mening ikke så gode. Men en av de beste ideene hans var etter min mening da han foreslo å lage en stor parkeringsplass  under Bragernes torg, i forbindelse med opprustingen av torget. Blant annet på grunn av kvikkleire og høye kostnader ble ikke dette noe av, men det var et godt forslag. Han var jo også en sterk forkjemper for det som er blitt kalt «en lang Hansen», nemlig en veitunnel fra Brakerøya og helt ut til på utsiden av travbanen på Åssiden, sier Fossen.

Frittalende

Han karakteriserer Hroar Hansen som en frittalende type, og den ubestridte lederen av Frp i Drammen.

– Han var sterk i sine meninger, og var ikke alltid en typisk lagspiller. Men han kunne være veldig sjarmerende. Jeg tror nok de som opp gjennom årene kom i kontakt med ham lærte ham å kjenne som en fargerik og sterk person, sier Haakon Fossen.

Svein-Vidar Thorgersen.

Svein-Vidar Thorgersen. Foto:

Godt humør

Også Svein Vidar Thorgersen (Ap) satt i  teknisk hovedutvalg den tiden da Hroar Hansen var leder.

Han husker Hroar Hansen som en spennende person.

– Vi hadde et godt forhold rent personlig, selv om vi hadde mange fighter på det politiske plan. Disse fightene foregikk alltid i en hyggelig tone, og jeg synes Hroar Hansen var en ålreit fyr. Han tok ikke seg selv så veldig høytidelig, og han hadde alltid godt humør. Han hadde mange ideer, både politisk og forretningsmessig, men ikke alt ble realisert. I Drammen vil han kanskje først og fremst bli husket for den såkalte «lange Hansen», et forslag om tunnel fra Brakerøya til langt ut på Åssiden.

Ulf Erik Knudsen.

Ulf Erik Knudsen.

Iderik til det siste

Ulf Erik Knudsen var partikollega med Hroar Hansen, og kjente ham godt, etter at Knudsen var sekretær i Drammen Frp da Hansen var leder. Knudsen jobbet også for Hansen i avisen Søndag Søndag.

– Hroar Hansen var iderik til det siste. Helt til etter valget kom han med innspill og synspunkter i forskjellige saker. Jeg vil huske ham som en utrolig iderik person, med stort pågangsmot og store vyer. Han var en propell når det gjelder nytenkning, og en ingeniør, gründer og oppfinner av rang. Så skal det også sies at han ikke alltid var like god med den daglige driften, og han gikk på noen konkurser. Han kom tidlig med ideer om at folk burde få lese avis om søndagen, han var med å starte nærradio i Drammen og han startet med disse LCD-skjermene, sier Knudsen.

Tidlig ute

– Hva kommer han til å bli husket for i Drammen?

– En av han store hjertesaker var å få rensket opp i elva. Der var han veldig tidlig ute. Og så tror jeg han vil bli husket for sine ideer om å få ledet gjennomgangstrafikken utenom bykjernen. Det var da han lanserte den såkalte «lange Hansen», en veitunnel fr Brakerøya til langt utpå Åssiden. Hroar Hansen var tidlig ute med mange ting, og mange av hans tanker og ideer står seg godt i dag, sier Ulf Erik Knudsen.

– Han var nok på mange måter et stemningsmenneske. Han var veldig engasjert, og det kunne bli noen bra fighter. Men jeg vil huske ham som en blid mann

Gründer og avismann

Han var organisatorisk nestleder i Fremskrittspartiet fra 1985 til 1991, bak Carl I. Hagen.

Han var særlig kjent for drammenserne som varaordfører i Drammen fra 1988 til 1991.

Han var også kjent for å ha eid avisene Morgenbladet og senere Søndag Søndag. Han var ansvarlig redaktør i Morgenbladet fra 1988 til 1993.

Hansen var dessuten kjent for sin gründer-virksomhet på 80- og 90-tallet.

LES OGSÅ:

Artikkeltags