Gå til sidens hovedinnhold

Jaktet på Pokémon mot kjøreretningen

Artikkelen er over 5 år gammel

Pokémonjakt endte med bot.

DRAMMEN: Pokémon-jakten ble dyr for to spillere søndag. Spillerne kjørte mot kjøreretningen i enveiskjørt gate for å fange en Pokémon.

– Sånn går det når det går over alle støvleskaft. Da må politiet gripe inn, sier operasjonsleder Trond Egil Groth ved Drammen politistasjon.

Det var et par som kjørte rundt i bilen og lette etter Pokémon søndag. Uheldigvis for spillerne ble de iakttatt av politiet, og dermed ble det de som ble jaktet på i stedet. Resultat: 4.200 kroner i bot.

– De var ute på jakt. Så, nede ved St. Olavs Gate ba kvinnen mannen om å kjøre inn til siden fordi hun hadde oppdaget en Pokémon. Gaten de svingte inn var enveiskjørt, og politiet var rett bak bilen.

Politiet vet ikke om kvinnen fikk fanget Pokémonen hun jaktet på til slutt, eller om hun måtte nøye seg med bare boten.

– Man kan jo le av dette, men det er likevel viktig å ha tunga rett i munn når man spiller. Dette skal være morsomt, men man kan ikke kjøre mot skiltretningen.

- Har dere opplevd mange pokémonrelaterte ulykker i det siste?

– Ikke slik som dette, men vi har fått inn meldinger om rar atferd en del ganger, der noen har gått og holdt noe i hånden og oppført seg mistenkelig. Det har ikke blitt noe mer etterforskning av disse sakene, der det har vist seg at det de holder i hånden er telefonene sine.

LES OGSÅ:Politiet med viktig Pokémon-melding

Kommentarer til denne saken