Store vannmengder fosset i flere veier og gjennom hus

  Av
  Artikkelen er over 1 år gammel
  DEL

  DRAMMEN: Brannvesenet meldte på Twitter kl. 08.17 om en stor vannlekkasje i Einar Aass vei på Austad. De enorme vannmengdene rant i timesvis også nedover Austadveien og helt ned til området ved Elkjøp på Strømsø.

  Se de dramatiske bildene og flere intervjuer i videoen øverst i saken.

  BILDESERIE: Se de enorme vannmengdene

  Politiets helikopter lokaliserte lekkasjen til området nedenfor Blektjerndemningen. En stund trodde de involverte at årsaken kunne være brudd på en hovedvannledning, men etter en stund med leting lokaliserte mannskapene til kommunen og politiets helikopter lekkasjen. Sivilforsvaret ble tilkalt for å bistå med å legge ut sandsekker.

  Flere hus skal ha vært truet av vannet, men ifølge Drammen kommune ble kun ett hus i Einar Aass vei skadet av vannmengdene.

  Eieren forteller til Drammens Tidende at en nabo gjorde ham oppmerksom på det som skjedde, da han ble oppringt på treningssenteret.

  – Det er masse vann inne i huset. Det har samlet seg i en stor bekk som slår inn i huset med stor kraft. Bekken drar også med seg våt og tung snø inn på terrassen, forteller DTs journalist på stedet.

  Huset det er snakk om ligger helt opp mot skogen. Vannet fosset både gjennom huset og gjennom rør, og nedover Harald Hårfagres gate mot byen.

  En nabo til huset forteller at lekkasjen har pågått siden litt over klokka åtte.

  Det var snakk om svært store vannmengder. Vann- og avløpsetaten i Drammen kommune skal ikke ha fått inn noen meldinger om at folk har mistet vann som følge av hendelsen.

  Brannvesenet forsøkte å lede vannet i avløpsrør ved Austadveien, og ba naboer om pumpehjelp. Det er ifølge DTs journalist på stedet et voldsomt oppmøte fra nødetater, kommune og andre på stedet.

  Det ble også trafikkaos på grunn av vannet. Flere tusen ble berørt av lange køer og innstilte busser.  På grunn av kuldegradene blir det også svært glatt der vannet tar veien.

  Foto:

  Artikkeltags