Gå til sidens hovedinnhold

17-åring døde

Artikkelen er over 3 år gammel

17-åringen som ble innlagt på sykehus etter en privatfest i drammensdistriktet døde mandag ettermiddag.

DRAMMENSDISTRIKTET: Mandag kveld samlet flere ungdommer fra området seg utenfor Hallermoen skole der det ble lagt ned blomster og tent lys til minne om 17-åringen.

Klokken åtte tirsdag morgen var alle medelevene hans på Åssiden videregående skole samlet til minnestund på skolen.

– Det er helt utenkelig å miste en 17-åring og medelev. Når det skjer slike tragiske hendelser vil ungdommer gjerne være samlet, og vi hadde en fin stund sammen på morgenen i dag, sier rektor Ann-Mari Henriksen.

Den 17 år gamle gutten som ble innlagt på Ullevål sykehus for omtrent en uke siden, døde på sykehuset mandag ettermiddag.

Hendelsesforløp uklart

Gutten ble innlagt på Ullevål universitetssykehus etter å ha vært på en privatfest i drammensdistriktet. Det skal være mistanke om narkotikaoverdose og en voldsepisode, men hva som har forårsaket guttens skader, er så langt uklart.

Hendelsesforløpet er også foreløpig uklart, men det som er klart er at gutten var på et vorspiel i på Konnerud i Drammen sammen med sju til ti andre gutter lørdag 4. juni. 17-åringen hadde i løpet av kvelden tatt narkotika, og ble etter vært i dårlig form.

Noen av de andre på festen bestemte seg for ta med seg gutten for å skaffe ham hjelp.

– På veien oppstår det et eller annet. Da skjer det at to stykker utøver vold mot fornærmede. Det blir ringt etter ambulanse og han blir kjørt på sykehus, sier politiadvokat John Ivar Johansen til Drammens Tidende.

Havnet i koma

Gutten ble liggende flere dager i koma på sykehuset. Ifølge en av 17-åringens kamerater skal han ha blitt holdt i kunstig koma på grunn av omfattende indre skader.

De to guttene som utøvde vold mot 17-åringen er siktet. Politiet har beslaglagt flere mobiltelefoner til ungdommene som var til stedet på festen.

– Det har blitt hevdet at hendelsen har blitt videofilmet?

– Vi er ikke kjent med at det finnes noe video fra hendelsen, sier Johansen.

Minnemarkering

Etter at det ble kjent at 17-åringen døde mandag ettermiddag møttes flere ungdommer fra området ved Hallermoen skole på Konnerud der det ble lagt ned blomster og tent lys til minne om 17-åringen.

Senere i uken vil det bli arrangert en større minnestund for alle elevene ved Åssiden videregående skole.

Politiet etterforsker nå saken videre for å klargjøre årsaken til at 17-åringen døde.

– 17-åringen vil bli obdusert, opplyser jourhavende jurist Vibeke Martins i drammenspolitiet.

Pårørende er varslet av sykehuset.