DRAMMEN: Drammensbiblioteket, og kaffebarens daglige leder Malin Gulhaugen dro i starten av januar i gang en navnekonkurranse for å finne et passende navn.

LES OGSÅ: Disse skal drive byens nye kafé

«Dramn»

Fire navn ble plukket ut av totalt 151 forslag, og Drammens Tidende har den siste uken kjørt avstemming i samarbeid med biblioteket.

Nå har fristen gått ut, og navnet som fikk nesten halvparten av stemmene, er «Dramn».

Navnet «Majas» var sterk konkurranse, og endte opp med 39 prosent av stemmene. Navnene «Winsnes» og «Skuld» var mindre populære, og fikk til sammen 15 prosent av stemmene.

Gulhaugen forteller at hun er overveldet av responsen, og at hun er veldig fornøyd med det navnet.

– Det var favoritten min, innrømmer hun.

LES OGSÅ: Ingen dag uten

Tøffere uttrykk

Hun forteller at hun ikke helt hvorfor navnet «Dramn» falt så godt i smak, men at hun synes det var litt tøffere enn de andre forslagene.

– Jeg ser for meg at kaffebaren får et tøffere uttrykk, og at det får et røffere utseende. Det er kort, enkelt, og en modernisering av Drammen som bynavn.

Det kom altså inn nesten 2.000 stemmer, og Gulhaugen synes det er fint av det er drammenserne selv som har valgt navn til kaffebaren.

– Det morsomste er at så mange har engasjert seg, sier hun.

Hvem som har kommet opp med navnet, er Gulhaugen imidlertid usikker på.

LES OGSÅ: Åpner paradis for ølhunder

Her er begrunnelsen for navnet «Dramn»

«Byen vår fikk navnet sitt etter sammenslåingen av Bragernes og Strømsø i 1811. Navnet Drammen har røtter i det norrøne skriftspråket, Drafn var navnet på den innerste delen av Drammensfjorden og Drofn var navnet på Drammenselva og muligens et eldre navn. Det vi vet helt sikkert er at disse navnene spiller på bølger og uklart vann. Drammen betyr altså den bølgende på norrønt. I middelalderen fikk vi en utvikling i språket vårt, og f ble til m. Dramn symboliserer derfor det historiske navnet på elvebyen vår, fra det norrøne drafn og drofn, og utviklingen av navnet i middelalderen til det klingende navnet DRAMN som betyr bølger.»