DRAMMEN: Det var 21. september i år at hardrockbandet Satyricon opptrådte ved Union Scene i Drammen.

Det skal ha oppstått en bisarr situasjon da bandet ble kjent med at utstyret deres skulle flyttes inn og ut av konsertstedet av unge jenter, som jobber frivillig for konsertarrangøren Union Rock.

Ifølge VG har arrangør Kristina Annabel Bergene Sletten, leder for Union Rock, diskutert episoden på den lukkede Facebook-siden Bransja Prat.

Hun nevner ikke Satyricons navn, men hun skriver følgende:

– Situasjonen var slik at vedkommende fra bandet sa (og jeg siterer): «vi syns bærehjelpen var helt elendig. Vi vil heller ha to profesjonelle menn og det skal du fikse til load-out. Vi vil ikke ha fire jenter som ser ut som at de skal dø».

Hun skriver videre:

– Og ja, kanskje de erfarte oss som for svake til å hjelpe til. Vi er 100 % frivillig drevet klubb og her får bandene de arbeiderne vi har rådighet til. I tillegg var det ikke noe hjelp å få fra bandet selv. Men, poenget her er at han var svært ufin og påpekte at jeg MÅTTE fikse to mannlige bærehjelper. I rockeklubben er vi for øyeblikket bare jenter, og jeg syns personlig at det føltes veldig ubehagelig og direkte ufint å behandle oss på den måten. Og dette var ikke det eneste som skjedde den kvelden. Fra og med han kom inn døren så ble vi behandlet respektløst. Det ble blant annet sagt «er det første gangen dere har arrangert konsert, eller?».

Tore Narverud, som er produsent ved Union Scene, bekrefter overfor avisen at hendelsen dreier seg om Satyricon.

– Det er vanlig at det står i kontrakten hvor mye bærehjelp bandet skal ha, men ikke hva slags kjønn de skal være. Og her var det unge kvinner som hjalp til, sier han til VG.

– Det er første gang vi har fått noen kommentarer fra artistsiden til dette, legger Narverud til.

Satyricons medlemmer ønsker ikke å kommentere saken.