DRAMMEN: Først ville Odd Hyttedalen rive Globusgården for å bygge et 125 meter høyt konferansehotell med kontorer og leiligheter på Strømsøs mest sentrale tomt.

Mange mente mye om nettopp det. Politikere, arkitekter, fortidsminneforeningen, vernere og Ola og Kari nordmann.
Mens noen mente at bygget aldri må rives, mente andre at det burde jevnes med jorden for å tilføre byen noe nytt.

15 etasjer

I samarbeid med arkitekt Trond Martens kan Odd Hyttedalen nå vise en ny utgave av Tellus.
Høyden er justert og innholdet er noe litt annet, men eiendomsutvikleren fra Drammen tror ikke det er det beste for byen. Han skulle aller helst sett den første varianten av Tellus bli virkelighet.

– Vi har justert vårt opprinnelige innspill ut til kommuneplanens arealdel i forhold til de signalene vi har fått, sier Hyttedalen.
Kommunens anbefalte byggehøyde i arealplanen er 37 meter. Eiendomsutvikleren Hyttedalen utfordrer igjen, og ser nå for seg et 62 meters høyt bygg.

Det vil bety 18.000 kvadratmeter fordelt på 15 etasjer.
Prosjektet presenterte han for politikerne på det åpne høringsmøtet for arealplanen denne uken.
Hyttedalen presenterte ikke bare et nytt byggeprosjekt, men en visjon om hvordan bygget Tellus kan være med på å skape byliv på Strømsø.

LES OGSÅ: Hotellplanenes by

Byens signalbygg

Konkurranse

Nye Tellus er planlagt med underetasje, første og andre etasje til servering og butikker, tredje etasje til en konferansesal med plass til 1.000 mennesker, mens oppover i etasjene er det tenkt kontorer og hotell.

Hyttedalen mener det kan bety 70.000 gjestedøgn i året. Gjester som har kort vei til tog, flytog og buss.

I dag jobber omtrent 40 personer i Globusgården. Med det nye prosjektet kan tallet komme opp i 500 arbeidsplasser, ifølge Globus-eieren.

– Vi må gjøre alt vi kan i vår makt for å få bedrifter til Drammen. Og ønsker vi de store hovedkontorene hit til Drammen, må det være nærhet til stasjonen, sier han.

Han mener at det må utvikles mye i dette området.

– Byen trenger folk, mer enn at utviklerne trenger å utvikle akkurat i Drammen.

Steder som Asker, Sandvika, Ås og Lillestrøm er ute etter mange av de samme bedriftene og menneskene, og da nytter det ikke å lene seg på det byen allerede har.

– Vi må skjønne at det er en konkurranse. Men vi er ikke helt med i konkurransen, sier Hyttedalen og fortsetter:

– Vi har fått maksimalt ut av det vi har gjort i Drammen, men nå må vi gå videre. Drammen trenger at noen vil utvikle i byen.

LES OGSÅ: Han tegnet Globusgården

Vil bygge hotelltårn