Vinmonopolet åpner ni nye butikker i 2017

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Styret i Vinmonopolet har vedtatt å åpne ni nye butikker neste år. De fleste kommer i østlandsområdet - ett av dem i Drammen.

DEL

– Vi ønsker å åpne en god blanding av små, mellomstore og store butikker neste år. Tre kommer i distriktskommuner, og vil ytterligere bedre tilgjengeligheten til Vinmonopolet i distriktene. Vi prioriterer også folkerike steder med mye handel, men som bare mangler et Vinmonopol, sier administrerende direktør Hilde Britt Mellbye i en pressemelding.

Butikkene vil bli plassert på Hunstad eller Mørkved i Bodø i Nordland, i Frosta i Nord-Trøndelag og i Sund i Hordaland. I Buskerud vil det komme nye pol på Vik i Hole og i Drammen, mens i Akershus vil det komme tre nye butikker i henholdsvis på Råholt i Eidsvoll, på Skedsmokorset i Skedsmo kommune og på Metro-senteret i Lørenskog. Også Oslo vil bli tilgodesett med et nytt utsalg.

Vinmonopolet ønsker å åpne disse butikkene i 2017, forutsatt at de finner egnede lokaler i den enkelte kommune. I tre av kommunene, Frosta, Sund og Hole, er det ikke Vinmonopol fra før.

Ved utgangen av 2017 vil Vinmonopolet ha totalt 333 butikker, inkludert de nye butikkene. Med dette vil 91 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget Vinmonopol, mens 96,5 prosent av befolkningen vil bo nærmere enn 30 kilometer fra nærmeste Vinmonopol, viser oversikten fra Vinmonopolet. (©NTB)

Artikkeltags