Gilani trekker seg fra politikken

TREKKER SEG: Varaordfører Yousuf Gilani (V) tar permisjon fra alle verv. Det melder han selv på sin Facebook-side.

TREKKER SEG: Varaordfører Yousuf Gilani (V) tar permisjon fra alle verv. Det melder han selv på sin Facebook-side. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Varaordføreren skriver på Facebook at han tar pause fra alle verv. Han er selv den beste til å vurdere grunnlaget for permisjon, sier ordføreren.

DEL

DRAMMEN: Yousuf Gilani tar en pause fra politikken. Det skriver varaordføreren selv på sin Facebook-side søndag ettermiddag.

Ifølge Gilani har det siste året vært tungt for ham, og han ønsker derfor permisjon fra alle verv.

I Facebook-innlegget heter det blant annet «Det siste året har vært tungt å bære på grunn av flere mediesaker med fokus på meg som person og min nærmeste familie som er min kone og våre to barn.»

Ifølge innlegget har varaordføreren informert ordføreren om sin avgjørelse.

Vil ikke kommentere ytterligere til DT

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette utover det jeg har skrevet på Facebook, sier Yousuf Gilani til Drammens Tidende klokken 19.23 søndag kveld.

Saken fortsetter under innlegget

Ønsker du å utdype hvem du mener når du nevner mediesaker?

– Jeg har ikke nevnt noen navn, ellers har jeg ikke noe å si, sier Gilani.

Hva med din permisjonssøknad?

– Den skal behandles på ordinært vis av bystyret.

Har du noe tidsaspekt når det gjelder permisjonen?

– Det vil jeg ikke kommentere utover det som står på Facebook. Ytterligere kommentarer vil jeg komme med på Facebook, sier Gilani.

Overfor Dagsavisen Fremtiden utdyper likevel varaordføreren:

–  Det er en helhetsvurdering. Vi er hobbypolitikere, og dette går veldig hardt innover meg. Jeg også har to ungdommer i huset på tolv og 13 år. Dette har gått utover både kona og mine to barn. Jeg føler det var viktig å ta den permisjonen nå, sier han til avisen.

–   Jeg tar det første først. Det er ting som skal bearbeides nå. Det er mye som er involvert i en sånn prosess. Når du føler at du går i en motbakke hele tiden, tenker jeg at det ikke er verdt det, sier han videre til Dagsavisen Fremtiden, på spørsmål om han gir seg i politikken for godt.

Opdal Hansen regner med at søknaden blir innvilget

– Jeg regner med at permisjonssøknaden vil bli innvilget. Normalt har bystyret lett for å imøtekomme permisjonssøknader, sier ordfører Tore Opdal Hansen (H) til Drammens Tidende.

Han mottok søndag kveld epost fra Yousuf Gilani og snakket med ham på telefon.

– Søknad om permisjon vil bli behandlet på første bystyremøte som er 30. mai.

Hva med varaordførevervet?

– Vi må ta en diskusjon på hvem vi skal velge som settevaraordfører, sier Hansen.

Hvor lenge har Gilani søkt om permisjon?

– Han har ikke oppgitt noe tidsrom, jeg regner med at det vil vi få nærmere beskjed om. Det jeg vet nå er at han har søkt om permisjon inntil videre.

Hva mener du om begrunnelsen Gilani har gitt?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Gilani viser til et umenneskelig press?

– Han er selv den beste til å vurdere grunnlaget for permisjon, og når han mener han bør få permisjon så regner jeg med at han har gjort sin vurdering.

Ordføreren gjentar sin kommentar til Drammens Tidende i februar i år til saken om ulovlige byggetiltak:

Den gang sa jeg «Hvordan han håndterer dette videre kommer til å ha betydning for ham som politiker».

Får støtte for avgjørelsen

– Jeg var ikke informert før jeg så meldingen på Facebook, men for en måneds tid siden ble styret i Drammen Venstre informert om at Gilani hadde et ønske om å ta permisjon på grunn av belastningene med alt mediestyret, sier Asgeir Osnes, nestleder i Drammen Venstre til DT.

Flere av Gilanis venner og kolleger har kommentert innlegget, mange kommer med støtteerklæringer til varaordføreren.

Gilanis søster og styremedlem i Buskerud innvandrerråd Nasim Rizvi skriver: «Trist Yousuf, men forstår deg godt. Media har sammen med sine enkelte spillere drevet en heksejakt uten like. Du har alltid stått stødig uansett, men alle har en grense for hvor mye ett menneske kan takle og tåle. Gratulerer til media m.fl som har opptrådt stygt og grovt og gang på gang bevisst har utelatt å vinkle saker riktig, kun for å beholde fokuset på deg. Og det negativt. Du kommer sterkere tilbake!!! Stor klem!!»

«Stor forståelse for dit valg. Takk for innsatsen, og ha en god og forhåpentligvis rolig permisjon,» skriver leder for Buskerud Venstre Erik H. Berg.

Høyre-politiker Terje Vegard Kopperud skriver: «Trist at det er kommet til dette, Yousuf... men jeg har stor forståelse til at du velger å gjøre dette. Lykke til! Vi snakkes :)»

«Dette var virkelig trist å høre, kamerat. Du kommer sterkt tilbake i flere sammenhenger! Det er vi sikre på. Vi treffes nok igjen,» skriver Ap-politiker Svein M. Løvdal

En annen Ap-politiker, Tony Burner, skriver: «Yousuf, prioriteringer er viktig her i livet. I dette tilfellet har du nok tenkt grundig gjennom ditt valg. Lykke til! Vi snx :)»

Stortingskandidat for Venstre, Rebekka Borsch, skriver: «Jeg forstår valget ditt godt, Yousuf. Det viktigste er at du tar vare på deg selv og familien. Tenker på dere»

«Lykke til Yousuf. Noen ganger så må man trekke seg tilbake for å kunne fortsette videre,» skriver Ap-politiker Vanessa Svebakk.

Leder i Drammen Høyre, Fredrik A. Haaning, skriver: «Familien kommer først. Fornuftig valg Yousuf. Lykke til!»

«Har stor forståelse for det valget du har tatt Yousef. Ta vare på familien!» skriver bystyrerepresentant i Drammen for SV, Sadi Emeci.

Lederen av Buskerud Innvadrerråd, Bijan Gharahkhani skriver: «Familien er alltid viktigst, ta vare på deg selv og familien din! Lykke til!».

Drammens Tidende og andre medier har skrevet flere saker om Yousuf Gilani.  Dette er noen av dem:

Gilani må forklare seg til Venstre-styret (+)

Mer boligtrøbbel for varaordføreren  (+)

– Vi må stole på at Gilani ivaretar sine verv på en god måte (+)

– Det påhviler politikerne et ekstra ansvar (+)

Solgte enebolig med ulovlige byggetiltak (+)

Risikerer dagbøter (+)

Artikkeltags