(Bygdeposten)

I superfinalen møtte han Markus Bailey, etter at artisten Raylee måtte ta til takke med en tredjeplass.

Elsker Eilev

– Jeg skjønner egentlig ikke hva som har skjedd. Vi har hatt fokus på trening, og den siste uka har det vært 14 timer per dag. Dette er sjukt stort, sa Eilev til «God kveld Norges» reporter lørdag kveld.

– Jeg skjønner godt at så mange elsker Eilev. Folk skjønner hvilken innsats han har lagt ned, fulgte Nadya Khamitskaya opp.

Alle fagdommerne mente at begge var verdige vinnere, men tre av de fire dommerne mente at Markus burde stå igjen på toppen. Det var ikke seerne enig i.

Bare Trine Dehlie Cleve ville ha ham som vinner.

 

Stolt familie

Mange av Eilevs nærmeste fikk hedersplasser blant publikum i finalen. Faren Martin Bjerkerud var også godt tilfreds.

– E hadde vel rekna med at suksessen hadde kome med knottar under skoa. Men det e ikkje dårleg dette heller, sa han.

Programleder Katrine Moholt kunne fortelle at finalen i dansedysten hadde satt stemmerekord for TV2.

Nadya x 3

Seieren betyr også at Eilevs danselærer, Nadya Khamitskaya, er blitt historisk. Nå har hun vunnet «Skal vi danse» for tredje gang. Hun har vært med åtte ganger og sagt at dette var henne siste sesong.

Før TV-dansen startet ønsket hun seg Eilev som partner. Det ble mer enn et lykketreff!

Dette er Bygdepostens oppfordring: Heis flagget gå ut og rop kryllinger, gjerne alle andre også!

Kom litt bakpå

Kryllingen Eilev og Nadya åpnet finaleballet med en frisk jive, med to løft og der Eilev også sto på hendene. Han kom litt ut av det innledningsvis, men tok seg pent inn. Dommerne som har vært rause med 10-erne de siste ukene, stoppet alle fire på karakter 9 for jiven, totalt 36 poeng.

– Jeg kom litt ut av det i starten, men så var det på plass igjen. Da var det bare å «gønne» på, sa Eilev Bjerkerud på TV2s sending.

– Det er så mye folk og så god stemning i salen at vi nesten ikke hører musikken, la partner Nadya til.

– Du kom inn i programmet som en stiv bonde, men du har levert hele veien, sa dommer Trine Dehlie Cleve.

Raylee var nummer to ut. Hun fikk fire tiere og dermed full score på sin jive.

Markus Bailey åpent også ballet med jive. Han og partner Mai Benedikte Mentzoni hentet hjem også hjem 40 poeng fra fagdommerne.

Slo tilbake

Etter en følsom og vakker showdans var dommerne rausere. Bare Merete Lingjærde ga karakter ni. Hun hadde ønsket at koreografien hadde fått Eilev mer til å skinne, samtidig som hun syntes at Eilev fikk Nadya til å skinne som en stjerne.
De andre dommerne viste karakter ti, og Trine Dehli Cleve sa at hun gjerne skulle gitt to tiere.

– Hadde jeg vært dame hadde jeg valgt deg, sa dommer Egor Filipenko.

– De løftene du utfører er veldig krevende og det viser at Nadya stoler på deg som dansepartner. Det var så nært og så nydelig at jeg blir rørt, sa Dehli Cleve.

– Helt topp, sa dommer Tore Petterson.

Raylee og Markus høstet begge full pott også for sin showdans.

Svært krevende

Eilev Bjerkerud (28) har kommet inn i TV-stua vår i mange uker. Først gjennom Farmen i fjor, så som danseløve i år. TV-seerne har likt det de har sett. De har likt Eilev fra Krødsherad.

Mens farmerlivet handlet mye om arbeidsinnsats, men kanskje særlig taktikk og allianser, har dansingen vært Eilevs kamp med og mot seg selv. Hvor langt kunne grensene strekkes, og hvor lenge måtte det gå før det var all right å være oppdresset i pastellfarger, paljetter og skinnende sko?

Flere ganger har han fortalt Bygdeposten at han har vært sliten både fysisk, men også mentalt.

Sterk kar fra bygda

28-åringen har mange fortrinn. Han er en likandes kar fra bygda som ikke bruker de største ordene. Han har en grunnfysikk og en motorikk som knapt noen av de andre deltakerne i årets TV-dans klarte å matche. Selv toppidrettsutøverne, som falt fra én etter én, slet med å matche dette.

Han har hatt den beste danselæreren i Nadya Khamitskaya som nå har skrevet litt TV-historie; ingen har vunnet flere ganger i «Skal vi danse» enn henne.  Det vil si at hun og Egor Filipenko begge sto med to pokaler. Det var før 2016-finalen.

Nadyas begeistring etter de siste ukes danser foran kameraene har vært tydelig. Med jublende hopp og omfavnelser har hun nesten virket både imponert og nærmest forelsket i kjekkasen fra kryllingland.

Og, som dansekonkurrent Markus Bailey sa på TV2s sending sist lørdag:

– Han kan alt, unntatt å synge!

Takker og takker

Hver gang Bygdeposten har snakket med Eilev gjennom dansekonkurransen i høst har han poengtert at han setter umåtelig stor pris på alle som har stemt på ham. Det gjentok han også på TV2 lørdag kveld.

LES OGSÅ:

Vil krone dansemaraton med seier 

Varmer opp til finalen hos Thomas og Harald 

Eilev best i semifinalen 

Eilevs Farmen-hytte «reddet» av mor og far 

Dansedommer: – Du pisser på alle andre!

Gikk bedre enn han fryktet 

Sjarmerte så mye at dommerne rødmet 

Fikk «cocky-kurs» av Alex Rosén

Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!! 

Bildeserie

Eilev i bilder gjennom TV-dansen