Fem ting du ikke bør ha på deg på kontoret

IKKE GREIT: Shorts er et naturlig klesvalg i varmen. Men ifølge en britisk undersøkelse synes ikke folk det er et akseptabelt klesplagg på kontoret.

IKKE GREIT: Shorts er et naturlig klesvalg i varmen. Men ifølge en britisk undersøkelse synes ikke folk det er et akseptabelt klesplagg på kontoret. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Trodde du shortsen var innafor?

DEL

Tross varme dager her hjemme, shortsen skal du helst ikke ha på deg på kontoret.

Sandalene derimot er faktisk godtatt.

Det er YouGove som har spurt 1700 britiske arbeidstakere hva de mener er greit og ikke å ha på seg på kontoret. De har fått en rekke eksempler på klesplagg, og svart på om det er akseptabelt, ikke akseptabelt eller «vet ikke».

Her kan du se om du følger kleskodene i sommervarmen:

1. Slips:
Du kan selvsagt ha på deg slips på kontoret, men ifølge denne undersøkelsen er det ikke noe must. 87 prosent mener det er akseptabelt å gå uten slips - mot 8 prosent som sier det ikke er greit.

2. Shorts (for menn):
Tross det varme været her hjemme i det siste, du burde la shortsen bli liggende i skapet. Hele 56 prosent mener faktisk at det ikke er akseptabelt å gå med shorts på kontoret. (Heldigvis er det meldt nedbør i store deler av landet framover.)

37 prosent sier ok til shorts og 5 prosent svarer vet ikke. (Samtidig mener hele 74 prosent at skjørt på kvinner er akseptabelt)

3. Sandaler/flip flops:
Her er det faktisk en stor forskjell. Tenk derfor over fottøyet i varmen, 61 prosent mener det er innafor med sandaler på kontoret, men kun 19 prosent synes flip-flops er greit. Her sies det imidlertid ingenting om sokker i sandalene!

4. Caps:
Dette er et punkt som tydeligvis ikke er greit på arbeidsplassen. Hele 82 prosent sier nei til caps på kontoret. Kun 11 prosent ser på dette som et akseptabelt hodeplagg. Har du ny caps i sommervarmen? Glem å bli tatt seriøst på møterommet!

5. Hettegenseren:
Også et stort nei. 72 prosent sier «ikke akseptabelt», mot 20 prosent som godtar dette plagget.

Artikkeltags