(SIDE2): Fjerde sesong av Skam kommer til våren allerede, bekrefter NRK.

Dermed kan fansen bare spekulere i hvem som blir hovedrolle i serie 4.

Til USA

Samtidig har Simon Fuller kjøpt rettighetene til serien i USA.

Kontrakten ble underskrevet denne uken etter en lang forhandlingsprosess, ifølge NRK, som står bak den populære serien.

Det er produsenten Simon Fullers produksjonsselskap XIX Entertainment som har kjøpt rettighetene, skriver NTB.

Fuller står bak internasjonale suksesser som «Idol», «So you think you can dance» og sto bak popgruppen «Spice Girls». Både originalserien skal sendes og en ny amerikansk versjon skal lages.

– «Skam» har potensiale til å bli en innflytelsesrik serie i Nord-Amerika, hvor vi ikke har noe lignende. Det viser at Norge og Skandinavia er i front på innovasjon og kreativitet, og jeg er stolt av å være med å gjøre Skam tilgjengelig for et mye større publikum enn i dag, sier Fuller til NRK.

Hylles for homofil kjærlighet

Tredje sesong av Skam har igjen skapt stor oppmerksomhet. Noe av  hemmelighetene bak Skam-suksessen delte skaperne under en konferanse tidligere i år.

Nytt av året er at utlandet virkelig har koblet seg på. Det er spesielt kjærlighetshistorien mellom Isak og Even som «varmer verden - og seerne her hjemme - med sin hverdagslige fortelling.

Og i forrige episode opplevde Google et realt hopp i søket etter dette «Skam»-ordet.

Skam er oppe i 900.000 seere per episode, men P3s Skam-sjef Håkon Moslet har tidligere fortalt Side2 at utenlandske fans fremdeles er i mindretall. De er bare veldig aktive på sosiale medier der scener diskuteres og oversettes.

Serien, og ryktene om den, har derfor spredt seg over hele verden.