[Nettavisen:] I oktober 2015 fikk Facebook kritikk så ørene flagret etter at en oppdatering av Facebook-appen sugde batteriet på mobilen tom for strøm.

Facebook medga den gang at der var et problem med appen. Uten grunn sendte den mer eller mindre uavbrutte forespørsler til telefonens prosessor.

Facebooks utviklingssjef, Ari Grant, sammenliknet det hele med å ha et barn i baksete som ustanselig lurer på når bilturen er over, og sa at de hadde en fiks for problemet.

Nå er imidlertid brukerne i harnisk igjen, skriver den britiske nettsiden Metro.

Android Central-journalist Russell Holly la merke til at levetiden på batteriet på sin androidmobil økte betraktelig etter at han slettet appen til Facebook.

På nettforumet Reddit tester en rekke brukere det samme, og rapporterer at batteritiden kan øke med hele 20 prosent bare ved å slette appen.

Som skjermbildene nedenfor viser, gjør Facebook-appen krav på mye av batteriet på en iPhone 6S også. Appen er samtidig den av appene som brukes mest i tillegg til nettleseren Safari, skriver Nettavisen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Det er nok mange som heller vil leve med kortere batteritid og beholde appen til Facebook enn å slette den helt.

Men å avinstallere Facebook-appen er kanskje ikke så ille som det først høres ut. Det gjør om trent samme nytten å bruke en nettleser til å logge på facebook.com:

(Saken fortsetter under bildet.)

Et annet grep som kan spare batteritid er å slå av Facebooks bakgrunnsoppdatering.

Slik slår du av Facebooks bakgrunnsoppdatering:

Dette kan du lett slå av under "Innstillinger" på iPhone:

  1. Åpne "Innstillinger" på iPhone
  2. Gå til "Generelt"
  3. Velg "Bakgrunnsoppdatering"

  4. Slå av bakgrunnsoppdateringen ved å flippe bryteren for Facebook

Dene saken er laget av Nettavisen!