Dagfinn (70) fikk hjerteinfarkt på Marienlyst

PÅ BEINA IGJEN: Dagfinn Helgestad kollapset på Marienlyst da Strømsgodset møtte Stabæk forrige søndag. Nå ligger han på Ullevål sykehus hvor han fortsatt venter på om han skal opereres eller ikke.

PÅ BEINA IGJEN: Dagfinn Helgestad kollapset på Marienlyst da Strømsgodset møtte Stabæk forrige søndag. Nå ligger han på Ullevål sykehus hvor han fortsatt venter på om han skal opereres eller ikke. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

- Det beste stedet jeg kunne kollapset, sier den spreke 70-åringen fra sykehussengen på Ullevål.

DEL

DRAMMEN/OSLO: Det var i slutten av førsteomgangen mot Stabæk forrige søndag Dagfinn Helgestad (70) fra Skotselv kollapset på tribunen.

Selv husker han ikke mye av dramatikken.

- Det siste jeg husker er at jeg reiste meg opp fra setet mitt av en eller annen grunn. Så ble jeg svimmel, før det ble svart, forteller Helgestad til Drammens Tidende.

I ettertid har 70-åringen blitt fortalt at han raskt fikk hjelp etter at han falt om.

En kvinne som satt i nærheten reagerte raskt og tok kontroll, før leger fra Drammen sykehus som tilfeldigvis befant seg på samme tribune utførte førstehjelp. Hjertet slo igjen kort tid etter infarktet.

Etter at også Røde Kors og medisinsk personell på stadion hadde kommet til stedet, ble han sendt til akutten på Drammen sykehus hvor han våknet samme kveld.

LES OGSÅ: Godset i sluttfasen om en overgang for Pedersen

Trengte øyeblikkelig hjelp

- Jeg kunne ikke kollapset på et bedre sted, konstaterer 70-åringen.

- Jeg har blitt fortalt at denne kvinnen som hjalp meg var rask og flink, så hun vil jeg gjerne takke spesielt, fortsetter Helgestad, som også ønsker å komme i kontakt med andre tilskuere som kan oppdatere ham på hendelsesforløpet.

Rytmeforstyrrelsen som inntraff var et såkalt hjertekammerflimmer, et tilfelle hvor personen er avhengig av øyeblikkelig hjelp.

- Legene har fortalt meg at jeg ikke hadde mye tid. Hadde jeg vært alene i skogen hadde utfallet vært lang mer alvorlig, forteller Helgestad som er glad i lange løpeturer i skogene i Skotselv.

Hendelsen har imidlertid ikke skremt 70-åringen bort fra verken Marienlyst eller skogen.

- Det jeg har lært er at jeg ikke skal være like dristig i tankegangen lenger.

LES OGSÅ: Nå er Godset-kapteinen tilbake igjen

Tette blodårer

Når vi snakker med Helgestad på telefon, forteller skotselvingen at han føler seg like frisk og rask som før hjerteinfarktet.

Etter hjerteinfarktet ble han imidlertid sendt til Ullevål sykehus hvor undersøkelser viste at flere blodårer rundt hjerteroten var tette.

Torsdag får han beskjed om han skal gjennom en operasjon eller blokke årene for å bedre blodtilførselen.

- Jeg er mye ute og løper i skogen, så jeg trodde årene mine var helt fine, men det var de altså ikke. Jeg lar det være opp til legene hva vi gjør videre.

LES OGSÅ: Deila spår tøft møte i norsk managerduell

Løp om kapp til stadion

Selv har Helgestad en hypotese om hva det var som forårsaket hjerteinfarktet.

I likhet med flere andre supportere fra Eiker-traktene var nemlig 70-åringen sent ute til kampstart denne søndagen på grunn av alternativ transport i togtrafikken.

Sammen med en 19-åring ble han enig om å kappløpe fra togstasjonen til stadion.

- Jeg har akkurat passert 70, men jeg innbiller meg jo at jeg er en ungdom. Det var nok spurten som utløste det. Jeg hadde stått stille i flere timer, og uten oppvarming var det svært uheldig, noe legene sa seg enig i, sier Helgestad.

LES OGSÅ: Sjåfør dyttet vekter

Takker Gud

Det lykkelige utfallet takker den troende 70-åringen høyere makter for.

- Jeg kunne kollapset i skogen hvor jeg stadig presser meg til det ytterste, men det var på en tribune med tre leger det smalt. Min tid var nok ikke inne ennå, humrer han.

Og resultatet av kampen?

- Jo, jeg har fått med meg at det endte 2-0 til Stabæk, men det tar ikke jeg skylden for, avslutter den ivrige Godset-supporteren spøkefullt.

Var du en av de som satt i nærheten av Dagfinn? Ta gjerne kontakt 03232 eller tips@dt.no!

PS! Strømsgodset har omtalt saken på sin Facebook-side og har også besøkt Helgestad på sykehuset.

LES OGSÅ: Martin, du har satt hjertet mitt i brann

Artikkeltags