Gå til sidens hovedinnhold

Hæhre krever 755 mill. mer for jobben

Artikkelen er over 4 år gammel

Hæhre Entreprenør går til sak og krever 755 millioner kroner for ekstraarbeid på stor E6-jobb.

(Bygdeposten)

Motparten er Samferdselsdepartementet, Statens vegvesen og Bane NOR. Konflikten gjelder ifølge bygg.no en tvist omkring sluttoppgjøret for arbeiderpå strekningen Strandlykkja – Kleverud/Labbdalen på E6 i Akershus/Hedmark.

Krangelen handler om deler av kontrakt den østerrikske entreprenøren Alpine Bau opprinnelig vant. Mange vil huske at østerrikerne gikk av seg skoene på veiprosjektet og gikk konkurs.

LES OGSÅ: En drøm å få Hæhre-kontrakt

Stor avstand

– Vi ønsket i det lengste å unngå å gå til det skritt å sende inn stevning i forhandlingene om sluttoppgjør for denne jobben, men vi så ingen annen utvei, sier konsernsjef Jørgen Evensen i BetonmastHæhre til Byggeindustrien.

Avstanden mellom partene skal etter det bygg.no er kjent med være stor. Så langt har ikke forhandlinger ført fram.

Les også

Albert tok Siv i vei-skole

 

Håper på løsning

– Selv om vi har sendt inn en stevning håper vi fortatt det er mulig å kunne samles rundt forhandlingsbordet for å komme fram til en løsning utenom rettsapparatet. Det at begge sider av bordet skal bruke både tid og penger på en tvist i stedet for å bygge mer vei og bane, er en meget dårlig bruk av ressursene, mener Evensen til nettstedets.

Les også

Ny storjobb til Albert & co.

 

Taus motpart

Byggherren ønsker ikke å kommentere utviklingen i saken.

– På nåværende tidspunkt har vi ingen kommentar til stevningen, sier prosjektleder Taale Stensbye i Fellesprosjektet E6-Dovrebanen overfor Byggeindustrien.

Les også

Hæhre sikret ny milliardkontrakt

 

Kommentarer til denne saken