DRAMMEN: Liungen Sandra Bruflot som siden 2015 også har representert Høyre i fylkestinget i Buskerud, har gitt valgkomiteen i Unge Høyre beskjed om at hun gjerne fortsetter som leder.

Siden 2014 har Sandra Bruflot vært Unge Høyres nestleder. I januar rykket hun opp til leder. Da overtok hun ledervervet etter Kristian Tonning Riise. Han trakk seg etter at det ble kjent at Høyre hadde mottatt en rekke varsler fra kvinner i ungdomspartiet om upassende oppførsel.

LES OGSÅ: Kutter ikke alkohol på partimøter

Tar gjenvalg

– Jeg har sagt til valgkomiteen at jeg ønsker gjenvalg som Unge Høyre-leder på landsmøtet i juni, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot til NTB.

På vei inn til landsstyremøtet i Unge Høyre lørdag formiddag, viser hun overfor Drammens Tidende til sitatene NTB har sendt ut.

Hun har lenge vært usikker på om hun vil fortsette i ledervervet. Til NRK uttrykte hun sin usikkerhet allerede i januar i år. Den gang sa hun at motivasjonen var en utfordring.

Bruflot er av dem som visste om varslene mot Tonning Riise tidlig. På en pressekonferanse hun gjennomførte sammen med generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre midt i januar, ba hun om unnskyldning for å ha sviktet varslerne.

– Jeg er redd at det har gjort at jeg ikke sjekket mer når det gjaldt andre rykter. Jeg kan ha tolket rykter som at de ikke var sanne. Noen vil nok mene at det kan ha vært naivt, dumt og blindt, og det har det nok vært, erkjente hun.

LES OGSÅ: – Det skal være trygt å sende unge til oss

Unge Høyre-topp

Bruflot har lenge vært med i politikken. Siden 2010 har hun hatt lederverv, først som leder i Lier Unge Høyre, deretter som leder i Buskerud Unge Høyre fra 2012 og fra 2014 har hun vært nestleder i Unge Høyre.

Fra 2014 satte hun lærerutdannelsen på vent. Politikk tar all tid. Det gjør det fortsatt. I dag lørdag leder hun landsstyremøtet i Unge Høyre.

I tillegg til å lede Unge Høyre sitter hun i fylkestinget i Buskerud, er vararepresentant til Stortinget og medlem av Høyres likestillingspolitiske utvalg siden 2014.

Om å ta gjenvalg på landsmøtet i juni, som skal holdes på Gardermoen, sier hun at motivasjonen har vært ganske varierende.

– Nå handler det igjen om politikk og jeg håper jeg får fortsette å lede Unge Høyre sammen med en ny ledelse og det nye sentralstyret, sier Bruflot.

LES OGSÅ: