LIER: Kvinnen i 50-årene har selv kommet til politiet og innrømmet at hun forsøkte å hjelpe den hovedsiktede kvinnen som er tiltalt for å ha drept sin ektemann Per Gunnar Asheim i mars i fjor.

Kvinnen i 50-årene besøkte den drapstiltalte kona i fengsel, og fikk beskjed om å ta grep.

En hushjelp hos ekteparet og slektning av den drapstiltalte kona er også siktet for å ha tuklet med bevis og etterfølgende bistand etter det politiet mener er drapet på Asheim.

Den drapstiltalte kvinnen likte dårlig at hushjelpen og slektningen snakket i politiavhør.

Under fengselsbesøket fikk venninnen beskjed om å ta kontakt med hushjelpen for å få henne til å holde munn.

LES OGSÅ: Nekter straffskyld

- Ikke si mer

«N.N. (den drapssiktede konas navn, red.anm.) vil ikke at du snakker mer om saken, N.N. vil ikke at du skal forklare det mer i avhør», skriver venninnen i en SMS til hushjelpen i mai i år.

Nå er venninnen i 50-årene dømt til 90 dagers fengsel for å ha forsøkt å påvirke hushjelpen og etterforskningen av drapssaken.

I dommen heter det at hun fikk beskjeden i skjul fra den drapstiltalte kona, til tross for at det var politibetjenter i rommet for å kontrollere samtalen.

I dommen heter det at det ikke er formidlende at venninnen trodde at den drapstiltalte kona var uskyldig og urettferdig behandlet.

Men retten mener det er formildende at beskjeden ble gitt kun en gang, og på en enkel måte uten noen form for trussel.

Retten mener også det er formildende at venninnen selv kom til politiet og la alle kortene på bordet.

LES OGSÅ: Sendte tekstmelding til medsiktet kusine

Påvirket flere?

Det viser seg at politiet mener at den drapssiktede kona også via andre venninner har forsøkt å påvirke hushjelpen til å holde munn.

I dag, fredag, møter ytterligere en venninne i retten for å ha forsøkt å påvirke hushjelpen.

I følge tiltalen skal kvinnen, også etter et fengselsbesøk hos den drapstiltalte kona, i juni i år ha sendt følgende i SMS til hushjelpen:

«… må holde seg til sin første forklaring. Ikke endre på noe og ikke rote seg inn i nye forklaringer. Skal si minst mulig og huske minst mulig til politiet. Hun må si hun ikke husker så mye».

Denne SMS-en skal ha blitt sendt i forkant av et avhør av hushjelpen hjemme i Polen, hvor hun bor.

LES OGSÅ: Tiltalt for å motarbeide rettsvesenet i Tranby-saken