Sørger for at alle barn får gave til jul

Juleglede: «God jul, lille venn» kickstarter jula for opphavskvinnen Anniken Hjelde fra Drammen. Hun er stolt over at gavedugnaden fenger mange og glad for at konseptet vokser og sprer seg også ti andre kanter av landet. Ryktet vil ha det til at også Oslo nå er kommet på banen. foto: tore sandberg

Juleglede: «God jul, lille venn» kickstarter jula for opphavskvinnen Anniken Hjelde fra Drammen. Hun er stolt over at gavedugnaden fenger mange og glad for at konseptet vokser og sprer seg også ti andre kanter av landet. Ryktet vil ha det til at også Oslo nå er kommet på banen. foto: tore sandberg

Artikkelen er over 3 år gammel

«God jul, lille venn» begynte som en liten idé fra et stort hjerte. Men Annikens gave- prosjekt tok helt av.

DEL

DRAMMENSDISTRIKTET: For fjerde år på rad er Anniken Hjelde førjulstravel for de minste. Juleprosjektet «God jul, lille venn» sprer seg fra sted til sted i Norge, og finner stadig nye ildsjeler og nye former.

– Helt utrolig. Veldig gøy og litt sprøtt, at det som skulle være en engangsgreie for meg og mine venner, er bitt så viktig for så mange, sier Anniken.

Som idémaker og opphavskvinne ønsker hun fortsatt å ha kontroll med innsamlingskonseptet og styrer derfor med temmelig bestemt hånd.

– Lei? Nei! «God jul, lille venn» er en kickstart på julestemningen for meg. Det er blitt sånn nå at det ikke blir jul uten.

– «God jul, lille venn» gjør en forskjell. Derfor må vi fortsette. For noen familier vil en bråstopp bety jul uten gaver. Det er så trist...

Glede som smitter

Annikken Hjelde hadde ingen anelse om hva hun satte i gang da hun for fire år siden la ut en invitasjon til sine nærmeste venner på Facebook.

«God jul, lille venn» har spredt seg som ild i tørt gress. Nå er 7.000 frivillige engasjert i den årlige gavedugnaden.

For Anniken er det viktig at de som bruker prosjektnavnet, jobber over samme lest.

– Det må være litt ro og tid for ettertanke, oppfordrer hun.

I hjembyen ønsker Anniken og hennes støttespillere velkommen til pakkedugnad i Drammens Teater fra 14.00 til 16.00 lørdag 5. desember.

Gavelistene i Drammen er allerede fulltegnet, men de som likevel ønsker å kjenne på stemningen, må gjerne ta turen innom i teatret den lørdagen, forsikrer vertinnen.

Selv synes hun det aller fineste med «God jul, lille venn» er at så mange involverer barna sine i gavedugnaden.

– Jeg synes det er stor stas at det blir gaver til barn fra barn. Det har en god, oppdragende effekt, sier Anniken og er også hjertelig glad både for smitteeffekt og knoppskyting.

Hun synes det er flott at ideen hennes sprer seg.

LES OGSÅ: Byr på latterlig og litt rar julestemning

Byr på latterlig og litt rar julestemning Send oss tid og sted for din julegrantenning

Byr på latterlig og litt rar julestemning Send oss tid og sted for din julegrantenning Nå lyser julegrana og elgen på Strømsø

Gi direkte

I Drammen utvides «God jul, lille venn» i år og deler for første gang ut gaver til innsatte, så de kan gi gaver til sine barn.

Det er Drammen Røde Kors, Frelsesarmeen, Barnas Stasjon og Rett Fram som fordeler gavene som kommer inn.

– Husk at det er mulig å støtte disse organisasjonene direkte, oppforedrer Anniken Hjelde.

LES OGSÅ: Drammens Tidende hedrer hverdagsheltene med en julekurv Hvem fortjener denne?

Jus-eksperter: Ikke lov å nekte tiggere ved kjøpesenter 

Artikkeltags