Knuste butikk med bil

Artikkelen er over 2 år gammel

Glass, tomme esker og andre ting lå strødd innover i butikken etter at tyver hadde smadret inngangspartiet til urmaker Roll Hansen og kommet unna med en rekke kostbare klokker.

DEL

DRAMMEN: Det var tidlig tirsdag morgen at overvåkningskamera fanget opp at en eldre mørk Mercedes stasjonsvogn smadret inngangspartiet til urmaker Roll Hansen i gågata i Drammen med voldsom kraft. Tyvene kom seg unna med en rekke kostbare klokker, ifølge innehaver Torgeir Kvanlid.

- De må ha brukt stor kraft. Inngangspartiet er konstruert for å tåle mye, sier innehaver av forretningen Torgeir Kvanlid. Han ble vekket av politiet kl. 06 i dag, og dro umiddelbart til urmakerforretningen i Gågata.

Han fikk ikke lov å gå inn i forretningen ennå da Drammens Tidende snakket med ham i 07-tiden, men fra utsiden kunne han se tomme montre og esker som lå strødd inne i butikken.

- Det er åpenbart at tyvene har fått med seg mange dyre klokker, sier Kvanlid som er overbevist om at tyvene må ha rekognosert på forhånd.

Tyvene benyttet en mørk Mercedes stasjonsvogn av eldre modell, og bilen har trolig skader i fronten, melder politiet.

Bilen ble funnet kort tid etter, hensatt ved en barnehage i Lier. Bilen ble stjålet i Hokksund i natt.

To ran og innbrudd

Urmaker Roll Hansen har blitt utsatt for kriminalitet en rekke ganger.

I februar i fjor knuste en mann en  monter og stjal klokker. Mannen som en time tidligere hadde ranet en gullsmed, ble imidlertid pågrepet rett etterpå.

I fjor sommer ble samme urmaker ranet igjen. Da truet fire væpnede menn til seg dyre klokker under et særdeles brutalt ran. Ansatte ble bundet og sprayet med pepperspray. Ranerne var ikke maskerte, og politiet har etterlyst ranerne med bilder. Ranerne er fortsatt på frifot ifølge NTB, men politiet mener de er en del av et større kriminelt nettverk og står bak lignende grove ran flere steder i Europa.

- Det er triste greier, konstaterer innehaver Kvanlid etter det siste innbrudd.

Politiet ønsker tips i saken på tlf 02800.

LES OGSÅ: Mann og kvinne døde i møteulykke

Artikkeltags