DRAMMEN: Politiet i Drammen etterforsker nå en anmeldt voldtekt som skal ha skjedd i en leilighet på Strømsø i Drammen natt til søndag.

Foreløpig er politiet tilbakeholdne med detaljer, men Jan Henrik Håkestad, leder for etterforskningsseksjonen ved Drammen politistasjon, bekrefter at de fikk inn voldtektsanmeldelsen søndag ettermiddag.

– Det er en kvinne i 60-årene som skal ha blitt utsatt for overgrepet natt til søndag. Hun hadde vært på dansegallaen i Drammenshallen, før hun skal ha tatt drosje hjem. Hun anmeldte forholdet søndag ettermiddag, forteller Håkestad.

LES OGSÅ: Brøt seg inn bevæpnet med machete og øks

Snakket norsk

– Overgrepet skal ha skjedd inne i kvinnens leilighet. Utover det, ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på hva som skal være selve hendelsesforløpet, forteller Håkestad videre.

Så langt ønsker politiet heller ikke å gå ut med hvordan mannen skal se ut eller hva han hadde på seg av klær.

– Han snakket norsk, men foreløpig velger vi ikke å gå ut med noen nærmere beskrivelse av mannen, sier Håkestad.

Likevel er det klart at kvinnen ikke skal ha kjent mannen som skal stå bak overgrepet fra før. Dermed jobber politiet med å finne fram til en ukjent mannsperson.

LES OGSÅ: Drammens Tidende fant finlandshette

Dør til dør-aksjon

Nå jobber politiet med å kartlegge hva som skjedde natten til søndag.

Blant annet gjennomfører de avhør av kvinnen og av andre vitner.

Samtidig har politiet også gjennomført en dør til dør-aksjon i nabolaget til kvinnen, i håp om at noen skal ha sett eller hørt noe mistenkelig natt til søndag.

– I tillegg gjennomfører vi flere standard etterforskningsgrep. Blant annet går vi igjennom overvåkingsvideoer fra området rundt stedet leiligheten ligger. Vi forsøker å rekonstruere tiden forut for hendelsen natt til søndag, avslutter Håkestad.

LES OGSÅ: Fikk blodig voldsoffer på døren