Derfor grep ikke politiet inn

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Utagerende Vålerenga-supportere gjorde søndagens sølvfest til en ubehagelig opplevelse for mange av tilskuerne på Marienlyst. Politiet avdramatiserer episoden og legger ansvaret over på Vålerenga.

  DEL

  Ikke gå glipp av noe! Få tilgang til DT+ her

  DRAMMEN: Strømsgodset sikret sølvet da de spilte 2-2 mot Vålerenga søndag kveld. Likevel ble det en skremmende kveld for mange av tilskuerne på Marienlyst stadion.

  En mor forteller blant annet at hennes sønn ble skremt av Vålerenga-supportere med finlandshetter og tryglet om å bli hentet før kampen var over.

  Supportergrupperingen antente flere bluss og kruttladninger som skapte mye oppstyr og uro før og under kampen, og ifølge Dagbladet skal det også ha brutt løs et slagsmål på bortetribunen.

  En av Drammens Tidendes fotografer ble også forsøkt angrepet og måtte ta beina fatt for å flykte fra ildsinte Vålerenga-supportere før han ble beskyttet av fem-seks politimenn.

  LES OGSÅ: Gikk du glipp av noe? Les alt om søndagens sølv

  Politiet: – En sak for Vålerenga

  Politiet i Drammen avdramatiserer risikosupporternes oppførsel i forbindelse med sesongens siste eliteseriekamp på Marienlyst.

  – Det var mer blussing enn vi hadde regnet med, og det er jo ikke ønskelig med slike scener, men så lenge ingen ble skadet er det det viktigste, sier leder for operativ seksjon hos politiet i Drammen, Jan Dystland.

  – Så dere ser ikke på det som en sak at det ble mye oppstyr?

  – Nei, ikke annet enn at de var mange og verbale. Dette er mest en sak for Vålerenga. En fotballkamp er et idrettsarrangement som er åpent for alle. At Vålerenga har fått et slikt miljø er jo trist.

  Politiet nektet ingen av supporterne inngang til kampen og grep heller ikke inn selv om bluss og smell åpenbart skapte uro blant publikum.

  – Hadde vi tømt tribunene hadde vi fått 200 supportere i gata, og det ønsket vi ikke. Inne på stadion hadde vi kontroll. Vi griper kun inn når det er snakk om skade på person.

  Dystland bekrefter at det var en intern uoverensstemmelse mellom to Vålerenga-supportere i løpet av kampen. Partene ble skilt, og én av dem valgte å forlate stedet.

  (artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

  Klubb og supportere kan straffes

  Det er ikke utenkelig at episoden vil få etterspill både for Vålerenga og enkeltsupportere som kan identifiseres ved hjelp av overvåkningskameraer.

  Ifølge Dystland hadde politiet mandag ikke tatt stilling til om personer skal straffes i ettertid.

  – Kan enkeltpersoner bli identifisert?

  – Noen kan identifiseres.

  – Kan enkeltpersoner straffes i ettertid?

  – Det kan hende, det har vi ikke tatt stilling til ennå.

  LES OGSÅ: Sønn (12) skremt av fotballpøbler i finlandshette

  Tidligere bøtelagt

  Tidligere i år fikk Vålerenga en bot på 80.000 kroner etter at supportere antente bluss og kastet gjenstander på banen på Åråsen.

  Det kan imidlertid gå uker før vi vet om Vålerenga bøtelegges etter kampen på Marienlyst. Etter hver runde samler NFF inn opplysninger via ulike rapporter. Ved regelbrudd sendes saken videre til NFFs påtalenemd.

  Ingen Drammens Tidende har vært i kontakt med i NFF kunne mandag kommentere saken.

  LES OGSÅ: Espeseth: Dette sølvet smaker som gull

  Kan ha smuglet inn bag med bluss

  Etter kampen gjennomførte Strømsgodset, delegater og politiet et møte hvor det ble konkludert at klubben gjorde det de kunne for å håndtere situasjonen.

  – Ut i fra de retningslinjene som er gitt var vi så forberedte som vi kunne være, men den type ting er teknisk helt umulig å gardere seg mot, sier arrangementsansvarlig i Strømsgodset, Rolf Wendt Andresen.

  – Det er mange som har vært vanskelige tidligere i år, men denne gangen klarte de å lure oss, dessverre.

  Andresen bekrefter at Vålerenga-fansen ble kroppsvisitert av et sikkerhetsselskap før de fikk gå inn på stadion og forteller at sikkerhetsrutinene ved inngangen var strammet inn.

  Selv om mye ble beslaglagt, fikk supporterne altså med seg store mengder bluss, blinkers og lignende inn på stadion.

  – Det mest sannsynlige er at de har kastet en stor bag over gjerdet, mener Andresen, en teori politiet støtter.

  – Flere foreldre har reagert på scenene som utspilte seg på Marienlyst. Hva tenker dere om at et familiearrangement utvikler seg på denne måten?

  – Vi er absolutt ikke glad for sånne ting. Hele vårt arrangement er lagt opp til at folk skal kose seg, sier Andresen, som forteller at flere voksne spurte om de kunne bli flyttet til en annen tribune da det ble som verst i Klokkesvingen, noe klubben gjorde.

  – Jeg er sikker på at NFF, klubbene og politiet kommer til å finne en løsning på hvordan vi kan slippe dette på en fotballbane.

  Strømsgodset har ikke fått noen tilbakemeldinger fra tilskuere i forbindelse med tribunebråket og regner saken som avsluttet fra deres side.

  LES OGSÅ: Se fansen feire med spillerne

  Styremøte i Vålerenga

  Vålerenga opplyser til Drammens Tidende at de vil komme med en uttalelse i løpet av mandag ettermiddag.

  – Vi har mange tanker om dette. Vi kommer med en uttalelse etter et styremøte i ettermiddag, sier Anita Alexandersen i Vålerenga.

  Drammens Tidende har forsøkt å få kontakt med Isko Boys og daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes, uten hell.

  LES OGSÅ: Trollmannen som skapte blå magi

  Send inn tekst og bilder «

  Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

  Artikkeltags