DRAMMEN: Partene skrev under på forliket fredag, noe som innebærer at den sivile prosessen er avsluttet.

De underslåtte midlene skal betales tilbake til Betanien ved avdragsbetaling gjennom trekk fra blant annet honorarer og lønns- og trygdeytelser. Blomhoff har kun rett til å beholde et beløp som tilsvarer satsen for livsopphold og boligutgifter for gifte ved gjeldsordning etter gjeldsordningsloven i Drammen kommune, heter det i en pressemelding fra Betanien.

– For oss har det vært viktig å sikre mest mulig verdier for å kunne dekke opp de tapene vi er påført. Vi er derfor tilfreds med dagens avtale og glade for at denne saken nå kan avsluttes, sier Filip Rygg, styreleder i Stiftelsen Betanien Bergen.

Blomhoff erkjenner i forliket å skylde Betanien totalt 18.814.970 kroner med tillegg av forsinkelsesrenter.

Det er mer enn det han ble dømt for å ha underslått i straffesaken i fjor. Da ble han dømt til fengsel i tre år for å ha underslått 15,8 millioner kroner fra sykehjemmet han bestyrte i Alfaz del Pi i Spania. Pengene skal ha gått til blant annet prostituerte og alkohol.

– Min klient har i likhet med Stiftelsen Betanien Bergen ønsket å avslutte saken. Han soner nå sin fengselsstraff og vil med dagens rettsforlik være ferdig med de juridiske prosessene, sier Blomhoffs advokat, Per-Erik Gåskjenn.

LES OGSÅ: Underslagsdømt prest vil inngå forlik