Gå til sidens hovedinnhold

Massiv politiaksjon i Sande: Gjerningspersonene sendte video direkte på Facebook

Artikkelen er over 4 år gammel

Tre personer ble pågrepet i en stor væpnet politiaksjon i Sande i Vestfold søndag. Gjerningspersonene sendte video fra hendelsen direkte på Facebook.

SANDE: Det var søndag ettermiddag at politiet fikk melding om en bevæpnet person på fylkesvei 319 mellom Hanekleiva og Sande. Personen, en mann, skal ha gått rundt naken med et våpen.

Politiet satt inn alt av ledige ressurser og fikk i tillegg bistand fra Vestfold samt politihelikopteret i Oslo.

Etter nærmere to timer ble tre personer, alle i alderen 22-37 år, pågrepet. Politiet beslagla flere våpen, blant annet et M16-lignende gevær. Samtlige av våpnene viste seg å være av typen soft gun.

Direktesendt aksjon

De tre pågrepne skal underveis i aksjonen ha sendt hendelsen direkte på en lukket Facebook-gruppe. Operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Erik Gunnerød bekrefter at politiet er kjent med disse opplysningene.

Politiet har nå beslaglagt telefonen.

På det meste skal det ha vært over 600 som fulgte direktesendingen på Facebook. Én av seerne forteller til Drammens Tidende at de flere ganger underveis kunne høre politihunder og helikoptre i bakgrunnen. Videoen viste også da politiet pågrep to av personene.

– Politiet ble selv overrasket da de fant telefonen. Vi kunne høre de si: «Oi, de har sendte dette direkte med telefonen», forteller en leser.

De pågrepne skal ha hatt tilhold i en campingvogn i Hanekleiva.

Artikkelen fortsetter under bildet:

 

Fylkesvei 319 stengt

Gunnerød sier til Drammens Tidende at de hadde minst sju patruljer som deltok i aksjonen.

Fylkesvei 319 mellom Hanekleiva og Sande var stengt i en lengre periode.

– Vi ble møtt av sju bevæpnede patruljer i rundkjøringen i Hanekleiva. Da vi spurte hva som foregikk, fikk vi beskjed om å dra videre. Vi fikk ikke komme ned til Sande, sier en leser.

De måtte snu og kjøre til Bergsenga for så å kjøre Gamle Sørlandske til Sande.

Beboere låste dørene

Brannmannskaper fra Sande ble også utkommandert for å bistå politiet.

– Vi sitter med låste dører og håper det ordner seg snart, fortalte en beboer underveis i aksjonen.

Politiet har vært svært sparsommelige med opplysninger om aksjonen. De tre pågrepne blir innbrakt til politihuset i Drammen hvor de senere vil bli avhørt.

Gunnerød sier politiet foreløpig ikke kjenner til formålet til de tre pågrepne.