LIER: Det var i mandagens episode av Åsted Norge på TV 2 at politiet gikk ut med opplysninger om saken.

Ifølge Kripos nasjonale ID-gruppe, som nå bistår lokalt politi, skal mannen ha blitt funnet i et juv mellom Sylling og Skaret i Lier 26. juli av en kvinne som var ute på sopptur.

– Vi finner ikke ut hvem han er. Vi får ikke treff på DNA, og han er ikke meldt savnet, sier pressesjef Ida Dahl Nilssen i Kripos til VG.

– Han hadde skader, men de kan stamme fra et fall. I tillegg mangler han et ledd på en av fingrene. Det stammer muligens fra en amputasjon, sier Dahl Nilssen.

Personen bar preg av å ha ligget en stund, men politiet vet foreløpig ikke om personen er utsatt for noe straffbart eller om det har skjedd en ulykke.

– Obduksjonen slo fast at personen hadde vært død i flere måneder, og at han var ca. 160 cm høy og veide ca. 44 kilo, sier leder for identifiseringsgruppen i Kripos, Harald Skjønsfjell til TV2.

Også klærne som ble funnet – en foret skinnjakke og en stillongs, tyder på at mannen havnet i juvet på en tid da det var kaldt i været.

Ifølge TV 2 fant politiet kun mannens underkjeve, hvor det satt to tenner. Ytterste ledd på høyre pekefiner var også borte.

Politiet ønsker nå tips i saken som kan føre til identifisering av personen. Kripos har lagt ut etterlysning i sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram.

Operasjonsleder Tore Grindem ved politiet i Sør Øst kan fortelle til Drammens Tidende at de ikke hadde fått inn noen tips mandag kveld, og at de ikke hadde flere opplysninger å gi i saken.

Stedet mannen ble funnet ligger ca. 50 meter fra hovedveien mellom Sylling og Skaret, og mannen ble funnet i et uttørket elveleie under et 34 meter høyt stup.

Til TV2 forteller Skjønsfjell at politiet har tre teorier om hvordan personen havnet i bunnen av juvet – enten at han har falt, har hoppet selv, eller blitt kastet utfor stupet.

Levningene ble funnet i sommer, men er ikke tidligere omtalt i Drammens Tidende fordi politiet først nå har gjort funnet kjent.

Dersom du drar kjensel på bekledningen, eller har andre tips i saken, kontakt politiet på 02800.