Derfor krydde det av politi på E18

Beredskapstroppen fra Oslo er tilkalt.

Beredskapstroppen fra Oslo er tilkalt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En rekke patruljer fra Beredskapstroppen kjørte på E18 gjennom Buskerud og Vestfold fredag. Årsaken var en massiv politiaksjon som pågår i Skien.

DEL

En bevæpnet mann ble fredag formiddag observert i Skien fritidspark.

Politiet ba publikum om å holde seg borte fra området, hvor det blant annet er to skoler og et hotell. Samtidig gikk de i gang med evakuering av blant annet fritidsparken.

Elever og lærere på skolene låste seg inne og blie passet på av bevæpnede politipatruljer fram til situasjonen ble avklart.

Politiet understreker at det ikke var fremsatt trusler eller avfyrt skudd, og at elevene ved skolen var i trygghet. Videre opplyste de at det var flere personer som hadde observert våpenmannen.

Klokken 13.20 opplyste politiet at de hadde kontroll på én person. De bekrefter at det er en den aktuelle mannen som var blitt observert med våpen.

– Det er nå trygt å ferdes i området rundt Skien igjen, opplyser politiet.

LES OGSÅ: Forskanset seg etter biljakt

Militærklær og maskingevær

I forbindelse med hendelsen hadde politiet satt inn alt av tilgjengelige ressurser. Patruljene var bevæpnet, og politiet i Sør-Øst politidistrikt ba om bistand fra nasjonale ressurser, altså Beredskapstroppen.

Dennis Dørum kjørte på E18 mellom Tønsberg og Drammen fredag, da han ble møtt av rundt ti Oslo-patruljer på vei sørover gjennom Buskerud og Vestfold.


Ifølge vitner Telemarksavisa har vært i kontakt med, skal mannen ha hatt noe som beskrives som et maskingevær. Han skal også ha hatt på seg militærklær.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Flere vitner har sett en mann med et tohåndsvåpen i Skien fritidspark eller området rundt. Politiet ber folk holde seg unna.

Flere vitner har sett en mann med et tohåndsvåpen i Skien fritidspark eller området rundt. Politiet ber folk holde seg unna. Foto:

LES OGSÅ: Kapret drosje – stoppet på Motorveibrua

Artikkeltags