PARIS: Vi hadde akkurat slått oss til ro for kvelden på hotellet, da datteren vår ringte fra Norge og lurte på hvordan det gikk med oss. Vi hadde selv ikke fått med oss det som skjedde, forteller Einar Feldmann lørdag morgen på telefon fra hotellrommet i Paris.

De bor på et hotell ikke mange hundre meterne unna de grusomme terrorangrepene natt til lørdag.

Han og kona Ingjerd kom til Paris torsdag kveld for en liten ferietur. Planen var å være til tirsdag.

FLERE SAKER OM TERRORANGREPENE I PARIS:

Varslet av datteren

Fredag kveld vurderte de å gå ut for å spise en sen middag i Paris gater.

- Men vi bestemte oss for å bli på rommet for å slappe av isteden, forteller Feldmann.

- Hørte dere noe av det som foregikk ikke langt unna?

- Vi hørte ikke noen smell eller noe slikt. Men vi har hørt sirener i hele natt. Det har også vært helikopter oppe i luften gjennom hele natten, forteller han.

Ekteparet valgte å følge rådene som ble gitt om å holde seg innendørs, og hadde lørdag morgen ikke vært utenfor hotellet de bor på.

- Vi har ikke fått noen beskjeder fra hotellet her. Men vi har fulgt med på fransk TV og norske internettsider under store deler av natten.

Vil hjem

- Hva gjør dere nå?

- Som sagt har vi billetter hjem på tirsdag. Men jeg regner med at det kommer til å være unntakstilstand i Paris den nærmeste tiden. Så selv om vi føler oss trygge nå, vil vi komme oss hjem så fort så mulig.

- Men det kan jo bli vanskelig å få nye flybilletter, så vi får se hva som skjer. Uansett må vi før eller siden ut på gatene. Det er ikke noen restaurant på dette hotellet, så vi må ut for å få kjøpt oss mat, avslutter Feldmann.

FLERE SAKER OM TERRORANGREPENE I PARIS: